Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Så mycket uppgifter lämnar Facebook ut

Foto: Jan Wiriden

Facebook svarar ja varannan gång svenska myndigheter efterfrågar uppgifter från den amerikanska IT-jätten. Motsvarande siffra för amerikanska förfrågningar är nästan 80 procent. Oftast handlar det om misstänkt brottslig verksamhet enligt Facebook.

Mer än 25 000 förfrågningar

Första halvåret i år gjorde USA cirka 11 000 förfrågningar som berörde omkring 20 000 användare. I 79 procent av fallen fick man ut uppgifterna.
Indien var det land som gjorde näst flest förfrågningar. Där gjorde myndigheterna 3 245 förfrågningar om 4 144 användare och fick svar i ungefär hälften av fallen.
Från Sverige gjordes 54 förfrågningar gällande 66 användare. I hälften av fallen lämnades uppgifterna ut.
Totalt gjordes fler än 25 000 förfrågningar.
Källa: Facebook (TT)

Det framgår av en rapport där bolaget redovisar hur många förfrågningar olika länders myndigheter gjort för att få ut uppgifter om användarna.

Första halvåret i år gjorde USA cirka 11 000 förfrågningar som berörde omkring 20 000 användare. I 79 procent av fallen fick man ut uppgifterna.

Från Sverige gjordes 54 förfrågningar gällande 66 användare. I hälften av fallen lämnades uppgifterna ut.

Rapporten är den första i sitt slag, men inte den sista.