Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Så mycket pengar saknas till muren

Donald Trump vill bygga en mur mot Mexiko. Foto: Evan Vucci / AP TT NYHETSBYRÅN
Muren har beräknats kosta 190 miljarder kronor. Foto: Jason Hoekema / AP TT NYHETSBYRÅN

President Donald Trump vill som bekant bygga en mur vid USA:s gräns mot Mexiko. Nu visar det sig att Trump-administrationen bara har 20 miljoner dollar, ungefär 180 miljoner kronor, tillgängligt för detta, rapporterar Reuters. Notan för muren beräknas till ungefär 190 miljarder kronor.

Den amerikanske presidenten Donald Trumps löfte att så snart som möjligt påbörja konstruktionen av muren vid den amerikanska gränsen mot Mexiko har stött på ett hinder, enligt dokument som Reuters har tagit del av.

Byggandet av muren mot Mexiko skulle finansieras med hjälp av "tillgängliga medel och tillgångar". Hittills har emellertid endast 20 miljoner dollar kunnat säkras. Det betyder att det saknas över 189 miljarder kronor.

 

LÄS MER: Donald Trumps order: Börja bygga muren nu

 

Skulle ta över tre år att uppföra muren

Reuters har tidigare rapporterat att kostnaden för muren uppskattas bli 21,6 miljarder dollar – ungefär 190 miljarder kronor – och att det skulle ta över tre år att uppföra muren. Detta enligt en intern rapport från USA:s inrikessäkerhetsdepartement.

Rapporten beräknar kostnaden för att spärra av 2 000 kilometer av den amerikanska gränsen mot Mexiko. Enligt danska Avisen är det fastslaget att muren mot gränsen ska byggas i betong och vara mellan 10 och 15 meter hög.

 

LÄS MER: Mexikos tuffa svar på Trumps hot om muren

 

Mexikos president Enrique Peña Nieto har tidigare sagt att landet inte tänker vara med och finansiera bygget av muren och att han beklagar beslutet att bygga den:

– Mexiko tror inte på murar. Jag säger det igen: Mexiko kommer inte att betala för någon mur, säger han enligt CNN.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!