Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Så mycket pengar har kungabarnen

Det går bra för kronprinsessan Victoria, prinsessan Madeleine och prins Carl Philip.
Foto: All Over Press

Kungabarnen blir allt rikare.

Marknadsvärdet på Victoria, Carl Philip och Madeleines aktieportfölj har ökat till 14,6 miljoner kronor, skriver Dagens Industri i dag.

Kungabarnen har en aktieportfölj hos förvaltningsbolaget Gluonen, vilket Expressen har skrivit om tidigare.

I bokslutet framgår det att bolaget redovisar en total förmögenhet på 20,6 miljoner kronor, skriver Dagens Industri i dag.

År 2012 var resultatet för Gluonen knappt 640 000 före skatt. Det är en ökning på 36 procent jämfört med året innan, skriver Dagens Industri. Ökningen i portföljen är den första gången sedan 2009.

Plockar inte ut pengar

I dagsläget finns det 11 miljoner kronor i utdelningsbara medel - trots det väljer kronprinsessan Victoria, prins Carl Philip och prinsessan Madeleine att inte plocka ut några pengar. Det har kungabarnen inte heller gjort tidigare år skriver Dagens Industri.

Tidningen som har tagit del av bokslutet skriver också att de tre syskonen har möblerat om ordentligt i portföljen. En förändring är att de har investerat mindre i svenska aktier för att i stället satsa på utländska, skriver Dagens Industri.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.