Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Så mycket kostade Melanias exklusiva förlovningsring

Vem är Melania Trump?
Foto: NICOLAS KHAYAT / STELLA PICTURES NICOLAS KHAYAT/ABACA
Foto: NICOLAS KHAYAT / PRESSENS BILD ABACA
Foto: AP MARING PHOTOGRAPHY
Foto: CHRISTY BOWECHRISTY BOWE / POLARIS POLARIS IMAGES

USA:s president Donald Trump har varit gift tre gånger. 

Den tidigare fastighetsmiljonären har inte snålat in på förlovningsringarna.

Men överlägset mest påkostad är den dyrgrip som sitter på Melania Trumps finger. 

Melania Trump, 49, och USA:s president Donald Trump, 73, har nu varit gifta i 15 år. 

De träffades första gången på en fest på en nattklubb 1998 och började dejta kort därefter.

Donald Trump hade redan varit gift två gånger och var mitt i en skilsmässa från Marla Maples när han träffade sin tredje fru. 

Sju år senare friade Donald Trump till Melania och paret gifte sig året därpå i Florida. 

Den stora diamantringen köptes av den brittiska juveleraren Graff Diamonds och ska enligt presidenten ha kostat hela 1,1 miljoner pund – nästan 13 miljoner kronor, rapporterar Daily Express.

Fick behålla alla smycken enligt äktenskapsförord

Vid tidpunkten berättade Trump att han fick köpa ringen för halva priset vilket innebär att den kan vara värd så mycket som 2,2 miljoner pund. Graff Diamonds tillbakavisade dock påståendet om rabatten. 

Donald Trump gifte sig fösta gången 1977 med den tjeckiskfödda modellen och affärskvinnan Ivana Zelnickova (numera Trump), men paret gick aldrig ut med värdet på ringen. 

Däremot skrev Donald Trump i äktenskapsförordet att hans fru skulle få behålla alla smycken hon fått, vilket kan ses som en indikation på att ringen inte var värd någon förmögenhet, skriver Daily Express.

Makarna fick tre barn, Donald Jr, Ivanka och Eric men skilde sig 1992 efter ett 15 år långt äktenskap.

Ringen såldes på auktion

Trump var snabb med att gå ner till altaret på nytt, den här gången med skådespelare Marla Maples. Paret gifte sig 1993 och den dåvarande affärsmannen gav sin fru en diamantring på 7,45 karat från Harry Winston. 

Efter skilsmässan 1999 sålde Marla ringen för nästan 120 000 dollar. När den sedan såldes på auktion 2016 gick den för nära det tredubbla.

Melania Trump fick inte bara en påkostad ring utan även ett flådigt bröllop. 2005 gifte sig paret under pompa och ståt. Hela ceremonin gick på 2 miljoner dollar och bara den sju våningar höga bröllopstårtan kostade runt 48 000 dollar, skriver Daily Express. De 400 gästerna serverades också kaviar, hummer och champagne i överflöd.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.