Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

"Så mycket bättre"-stjärnan: "Vila i frid"

Natten mot julafton knivdödades 20-årige Aiman Qabli i Alby.
Foto: Privat
Felipe Leiva Wenger, eller "Fille", hyllar Aiman Qabli.
Foto: Patrik C Ã Sterberg

Natten mot julafton knivdödades 20-årige Aiman Qabli i Alby.

Vänner vittnar om en älskad och begåvad vän som ryckts bort.

Nu hyllas den mördade rapparen av "Så mycket bättre"-stjärnan Fille.

"En av svensk hiphops unga talanger har lämnat oss", skriver han.

Vännerna talar om en ung man med stora drömmar och "en oändlig passion för musik".

Nu hyllas den mördade rapparen också av Sveriges hiphopelit.

I ett känslosamt inlägg på Instagram beskriver producenten och hiphopartisten Marko Saez, känd under namnet Mack Beats, saknaden efter en begåvad vän som rycktes bort alltför tidigt:

"Aiman lillebror, jag minns när vi spelade in för 2 år sen. Jag har jobbat i många fritidsgårdar och suttit i många studios men jag har aldrig träffat en ungdom med samma passion och fokus på musiken som dig. Din talang och vilja var fett häftig att se och jag blir fett ledsen över att inte kunna se din talang blomma ut helt men framför allt blir jag ledsen av att ännu ett ungt liv slocknar så tidigt. God Jul Aiman, jag tänder ett ljus för dig idag och mina tankar går till din familj och ditt Vårby. Vila i frid Aiman Qabli."

Hyllas av Fille

Felipe Leiva Wenger, eller "Fille" – folkkär efter sin medverkan i TV4:s "Så mycket bättre" – hyllar Aiman Qabli genom att lägga upp en bild på den mördade rapparen.

"En av svensk hiphops unga talanger har lämnat oss. Ännu en ung person som inte fick blomma ut. Vila i frid, Aiman", skriver Leiva Wenger.


…


Mohammed Anwar Ryback från hiphopduon Mohammed Ali beskriver hur han första gången mötte Aiman Qabli på en hiphopworkshop han höll i.

"Han stack ut för han var ivrig att visa upp sig", skriver Mohammed Anwar Ryback på Twitter och fortsätter:

"Så jävla synd att se någon så ung gå för tidigt."

Intervjuades om musiken

I höstas intervjuades Aiman Qabli av Ung Huddinge, kommunens webbplats för unga mellan 13–25 år. Där berättade den utbildade undersköterskan Qabli bland annat om sitt engagemang i Huddinge demokratidagar, ett kommunalt initiativ för att förbättra kommunikationen mellan politiker och områdets unga.

– Jag var engagerad i det där, men själva samtalet med politikerna blev aldrig av. Jag tycker fortfarande att det är viktigt att ungdomar förstår politikerna och att de förstår oss. Inte att politikerna ska börja säga slang som "shoo" och "bre", utan att de mer ska prata med förenklade ord. Ungdomar förstår inte vad dem menar.

Han berättade också om den betydelse områdets fritidsgårdar haft för hans begynnande musikaliska karriär.

– De har folk på gårdarna som är grymma på att mixa låtar och har superbra fritidsledare, sa Aiman Qabli.

På den mördade rapparens Instagram strömmar nu kondoleanserna in. Tusentals har visat sin sorg genom hashtaggen #läggnerdittvapen och hyllningskontot "Vila i frid Aiman Qabli" har på kort tid fått över 1 500 följare som vill ta ett sista avsked.
◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.