Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Så misstänks polismannen och hans fru ha blivit rika

Ny sexköpsrazzia i centrala Stockholm efter gripandet av Paolo Roberto.
Här slår poliser till mot den misstänkta bordellen i centrala Stockholm som polisen och hans fru misstänks ha drivit.Foto: Janne Åkesson/Swepix
Mannen kämpade för att komma in på Polishögskolan och gav inte upp trots sex avslag.Foto: MIKAEL SJÖBERG

På bilder i sociala medier syns hur polisens fru lever gott med utlandsresor, festande och dyra märkeskläder. 

Internutredarna misstänker att polisen och hans hustru dragit in drygt 1,6 miljoner kronor på bordellverksamhet maskerad till massagesalong. 

– Han förnekar brott, säger Patric Lindblom, polismannens advokat. 

Polismannen och hans fru sitter sedan i onsdags häktade som på sannolika skäl misstänkta för grovt koppleri. 

Under måndagen 18 maj slog polisens internutredare till mot massagesalongen i centrala Stockholm som paret anklagas för att ha drivit som bordell. 

– Vi har gjort en husrannsakan i den här verksamheten, sa åklagare Eva Wintzell vid Riksenheten mot internationell och organiserad brottslighet efter razzian.

Advokat Patric Lindblom är försvarare åt polismannen och vill inte kommentera kontakterna med sin klient mer än att denne förnekar brott. 

Mannens kamp för att utbilda sig till polis

Under sina år som ordningspolis har han och en kollega bland annat blivit utsatta för dödshot av en uppretad tonåring, vars fyrverkerier de beslagtog. Hans vittnesmål har spelat en avgörande roll för att få människor dömda för narkotikabrott och rattfylleri och han har vittnat i rättegångar om misshandel och rån. 

Men hans väg in i yrket var krokig. 

Polismannen, som tillsammans med sin fru misstänks ha drivit en bordell, fick ta strid för att få jobba med brottsbekämpning. 

Under cirka tre år sökte han vid sammanlagt sex tillfällen till Polishögskolan utan att bli antagen. 

Han gav inte upp. 

”Viktigt att polisen rekryterar folk på en rättvis basis”

I stället tolkade mannen motgångarna som att han blivit utslagen på grund av kvotering. 

”Jag tycker att det är viktigt att polisen rekryterar folk på en rättvis basis där den som är mest lämplig kommer vidare oavsett könstillhörighet. Att låta mer lämpliga män uteslutas ur rekryteringen till förmån för att mindre lämpliga kvinnor ska få en plats är fel!”, skrev han till Diskrimineringsombudsmannen.  

Från åren innan han blev polis dyker mannen även upp som vittne i en gammal dom om tillgrepp av fortskaffningsmedel. 

Två berusade män beslutade sig efter ett krogbesök i centrala Stockholm för att klättra upp i korgen till en skylift, där de sedan började vrida på spakarna och lyckades köra byggmaskinen. 

Den blivande polismannen och en annan person bevittnade färden. Deras vittnesmål ledde till att männen kunde fällas och dömas till dagsböter och villkorlig dom. 

Halv miljon i kontanter i parets lägenhet

Inom ett par år efter händelsen antogs mannen till Polishögskolan och han gjorde sin aspiranttjänstgöring i Stockholm. Resultatet blev godkänt och han påbörjade sin yrkesbana som polis i ingripandeverksamheten. 

Grundlönen var 24 600 kronor i månaden. 

I samband med att mannen påbörjade sin utbildning hade han flyttat ihop med sin fru, som drivit en egen firma och under åren deklarerat blygsamma inkomster. 

Paret tycks dock inte ha lidit någon ekonomisk nöd de senaste åren.

Efter att polismannen och hans fru anhölls hittade utredarna drygt en halv miljon kronor i kontanter i deras lägenhet. På två bankkonton som kopplas till paret har det säkrats ytterligare pengar. 

Åklagaren misstänker dock att betydligt större summor än så varit i rullning på massagesalongen i centrala Stockholm som pekas ut som lönnbordell. 

Polismannens fru visar livsstilen på sociala medier

Genom förhör med en av kvinnorna som ska ha sålt sex på salongen och genom kundanteckningar så uppskattas verksamheten ha dragit in drygt 1 650 000 kronor – sedan ett knappt år tillbaka. 

Det är omkring fyra vanliga årsinkomster för polismannen. 

På sociala medier visar polismannens fru upp bilder på sig själv med märkeskläder, långklänningar och dyrbara handväskor och smycken.

På en av bilderna syns vad som verkar vara massagesalongen. 

– Man ser besökarna komma ut och springa till sin bil och tvärtom när de ska in. Så det är ingen tvekan om det. Det finns inte en kvinna som går in där mer än de som jobbar där. Annars är det är bara män, har en anonym uppgiftslämnare tidigare sagt till Expressen. 

Här kunde kunderna invänta sin tur

På bilden inifrån salongen syns ett enstaka ljus och några ljusslingor lysa upp den dunkla receptionen. På väggarnas träpaneler sitter inramade, förgyllda motiv av drakar och löv. Kunderna kan vänta in sin tur på en soffa med tre ryggkuddar.

Vid kassan syns en datorskärm och vad som ser ut som en kortläsare. 

Det är från kunderna som inte betalade med kort som paret fått sina stora pengar, enligt åklagarens misstankar. 

Från bordellverksamhet maskerad till massagesalong.

Hur hittar polisen sexköparna och vilka är kvinnorna som drabbas? Simon Häggström berättar

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.