Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Fejkprinsen lurade alla – åkte fast efter 30 års lögn

Anthony, 48, lurade alla att han var en saudisk prinsFoto: Instagram

Lyxbilar, privatplan, märkesväskor och dyra ringar. Det var vad Anthony Gignac visade upp på Instagram där han utgav sig för att vara en saudisk prins.

Efter 30 år avslöjades hans lögn och nu döms han till fängelse.

Under de tre senaste decennierna lyckades Anthony Gignac, 48, lura de flesta att han var en saudisk prins, skriver Daily Mail.

Anthony, som gick under sin falska persona, som prins Khalid Bin Al-Saud, visade gärna upp sin rikedom på Instagram. 

https://www.instagram.com/p/BakMkxxBJnC/

Han delade med sig av bilder på dyra klockor, bilar och ringar och levde ett lyxliv där han åkte privatflygplan, yachter, samlade på dyr konst och umgicks med kända människor. Vid tillfällen hänvisade han till sig själv som ”Sultanen”.

https://www.instagram.com/p/BY8k5HABgpV/

Dessutom la ha ut bilder på riktiga sudiska kungligheter och skrev bildtexter som ”min pappa”, skriver BBC.

Dömdes för bedrägeri

Men i fredags rullades hela historien upp och en domare i Florida, USA, dömde honom till 18 års fängelse för bedrägeri. 

– Anthony har utgett sig för att vara en saudiarabisk prins, en kunglighet, för att manipulera offer från hela världen, sa den amerikanska advokaten Fajardo Orshan, i ett uttalande.

Under sina år som ”prins” lyckades Anthony svindla 8 miljoner dollar, motsvarande cirka 76 miljoner kronor, från olika investerare världen över. 

https://www.instagram.com/p/BWx2lAuhXi0/

Anthony Gignac föddes i Colombia och adopterades som sjuåring av en amerikansk familj.

Som 17-åring började han fejka sin identitet som prins och lura kreditkortsföretag, butikspersonal och investerare. För att man inte skulle upptäcka hans riktiga identitet så köpte han falska diplomatiska skyltar till sina livvakter för att det skulle se övertygande ut.

https://www.instagram.com/p/BM8T6kRAL79/

När han träffade investerade hänvisade han till sig själv som en prins och krävde att ”kungliga protokoll” skulle följas, vilket i detta fall betydde att han skulle motta gåvor. 

Blev misstänksam

Men 2017 började man genomskåda hans bedrägerier när en hotellägare blev misstänksam. Enligt hotellägaren, vars lyxhotell Anthony ville investera i, var ett av tecknen på att något var fel när Anthony krävde att få äta fläskkött – något som religiösa muslimer gärna undviker.

https://www.instagram.com/p/BI31idXjaJy/

De inledde en privat utredning som sedan blev en federal och ledde till att han kunde gripas. 

Enligt domen har Anthony gripits elva gånger de senaste 30 åren och döms nu till 18 års fängelse.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.