Foto: Paul Sakuma
 Foto: Paul Sakuma

Så köper du nya Iphone - billigast

Publicerad
Uppdaterad
5995 kr - så mycket kommer den billigaste varianten av nya Iphone 4 kosta i Sverige.
Om du har tur kan du komma billigare undan om du köper den under semestern.
Apples pris på Iphone 4 i Sverige kommer att vara 5 995 kr för 16 gigabyte och 6 995 kr för 32 gigabyte för olåsta versioner av telefoner, skriver tidningen MacWorld. Men enligt Expressens teknikexpert Fredrik Granlund är det inte många som kommer att köpa den olåsta versionen.
- Man kan självklart köpa Iphone 4 olåst och stoppa in ett vanligt sim-kort, men om man vill att telefonen ska fungera fullt ut är det bättre att se till att ha ett abonnemang som klarar av mycket dataöverföring, säger Fredrik Granlund.

"Värt i längden"

Både Telia och Halebop har nu presenterat sina priser på Iphone 4 med abonnemang som passar den nya modellen.
- Ett abonnemang kostar mycket pengar per månad men kan vara värt det i längden, säger Fredrik Granlund. Expressens teknikexpert Fredrik Granlund.
Om man ändå vill köpa telefonen olåst beror det på växelkurserna om det är värt att göra det utomlands. I USA där Iphonen är som billigast kan man inte köpa obundet - så det är inte ett särskilt smidigt alternativ, säger teknikexperten Joel Westerholm till Expressen.se. 

Listor väldigt snart

- Man kan köpa Iphone 4 obunden i Storbritannien, Tyskland och Frankrike men om den är så mycket billigare där vet jag inte, säger Joel Westerholm.
Telia och Halebop är de enda som släppt sina prislistor hittills. Man tror att Telenor och 3 kommer att presentera sina prislistor väldigt snart. Men att välja rätt bland alla abonnemang är inte helt lätt.
- Det bästa är att gå in på en prisjämförelsesajt där du fyller i hur mycket du ringer och smsar, samt din datatrafik så räknar den ut vad som är bäst för dig, säger Joel Westerholm.
Iphone 4 släpps i Sverige på fredag.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Expressens app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag