Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Så kan USA:s budgetkaos lösas

WASHINGTON. Närmare en lösning än för några dagar sedan. Men fortfarande ingen överenskommelse, sammanfattade Vita husets talesman Jay Carney fredagens möten mellan president Barack Obama och republikanerna om skuldtaket och stängningen av statsapparaten.

Om kongressen antog ett "rent" förslag om en kortvarig höjning av lånetaket, utan några politiska villkor, skulle presidenten skriva under, även om han vill ha en längre period, sade Carney.

Nationalparker och monument i USA kommer att öppnas igen, bland dem Frihetsgudinnan och Grand Canyon. Delstaterna New York, Arizona, Colorado och Utah har enats om att finansiera sina sevärdheter i väntan på att statsapparaten fungerar fullt ut igen.

I New York lägger delstaten 369 300 dollar på att hålla Frihetsgudinnan öppen i sex dagar, från lördagen till den 17 oktober då USA beräknas slå i skuldtaket på 16 700 miljarder dollar om ingen lösning har nåtts.

Arizona lägger 651 000 på Grand Canyon.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.