Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Så höjer du värdet på villan

Foto: JUPITER IBL
Bostadsmarknaden kokar och villapriserna rusar uppåt i Västerås.
Men du kan höja värdet ännu mer.
- Renoverar du kök eller badrum får du tillbaka med råge, men gör det inte själv, säger Göran Jönsson, mäklare på Svensk fastighetsförmedling i Västerås.

FAKTA

5 sätt att höja priset


Renovera rätt. En klassisk ren och ljus stil med fria ytor går alltid hem. Använd vettigt material som trä eller parkett.
Undvik skrikiga skrytbyggen.
Anlita en yrkeskunnig hantverkare om du inte är det själv.
Gör om kök och badrum med klinkers, kakel eller golvvärme.

Den låga räntan och mindre i skatt gör att folk har mycket pengar. Den starka köpkraften har nu eldat på villapriserna så att de stigit med fem procent.
- Prognosen för Västerås är att priserna kommer att stiga ännu mer. Vi trodde först det skulle plana ut, men troligtvis kommer vi att nå nivån åtta procent, säger Göran Jönsson.
I Västerås är snittpriset för en vanlig villa 2 miljoner kronor.
Vill du trissa upp värdet ännu mer ska du locka köparen med bekvämlighet och kaffebruna färger.
- Neutrala och jordnära färger går alltid hem. Trä och capuccinobrunt fungerar alldeles utmärkt. Det viktiga är att inte överdriva, säger han.
Gör du det rätt och snyggt kan du tjäna flera hundra tusen kronor.
- Byter du ut till trägolv och ordnar med kakel eller klinkers i badrum och kök kan du höja värdet upp till 300 000 kronor. Ett råd är att alltid anlita en hantverkare och inte försöka själv om du inte är yrkeskunnig, säger han.
De hetaste villorna i Västerås finns i de östra delarna.
- Hamre och Viksäng är hetast. Där kostar en villa mellan tre och fyra miljoner kronor, men även de gamla kvarteren kring Stallhagen är exklusivt, säger han.
- Vid Kyrkbacken sålde vi en u-formad enplansvilla för fem miljoner kronor, säger han.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.