Gå direkt till sidans innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Så hårfuskar du som kändisarna

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.

Kayo, prinsessan Madeleine och Rikard Wolff.

Alla har de hängt på hårtrenden.

Det ska vara mycket hår nu - gärna löshår, äkta som oäkta.

På film, i tv, i modetidningar och i musikvideor. Alla har de tjockt och långt hår. Vi andra med tunna hårtestar sliter vårt hår och undrar hur vi ska se lika trendiga ut. Svaret är löshår. - Hårtrenden kommer från musikvideor och film där var och varannan har extrahår. Jennifer Lopez och Britney Spears är några trendsetters, antingen förlänger de eller så gör de håret tjockare, säger frisören Mimmi Edstav, som har jobbat med hårförlängning i 17 år. Nu har även svenskarna anammat de trendiga frisyrerna.

Nya modet: Hälsosamt hår - Förr skulle håret vara längre, men nu ska det se tjockare och hälsosammare ut. Det absolut senaste inom hårförlängning är att skapa frisyrer med löshår där man använder sig av färger och etapper i olika längder, säger Mimmi Edstav. Bara långt hår räcker inte längre. I flera år var det inne med färgade slingor, men nu har den trenden vidareutvecklats till att färgeffekterna och symmetrin ska skapas med löshår. Mimmi Edstav och hennes team använder flera olika tekniker och skapar frisyrer till bröllop, fotograferingar, filmer och artister. De använder både äkta hår och syntethår. - Vi förlängde till exempel Rikard Wolffs hår i "Änglagård", vi gjorde Kayos och Blossoms frisyrer i Afro-Dite men vi har också vanliga människor som kunder, säger hon.

Håller i tre månader Designern Camilla Thulin ser hårförlängning som ett hantverk, en svår konstform som hon liknar med en vacker knyppling. - Jag gillar lössvansar som man kan använda för en kväll eller dag och som alla har råd med. Jag tycker man ser allt från Bo Derek-flätor till löshår. Jag tror till exempel att både prinsessan Madeleine och drottning Silvia hade löshår på Nobelfesten, säger Camilla Thulin. Sköter du sin frisyr med löshår håller den i cirka tre månader. - Det här är väl också ett sätt för frisörbranschen att skapa fler jobb. Först klipper man alla kort och sedan sätter man på dem löshår igen, säger Camilla Thulin.

Förlimmade slingor

  Hårslingorna är limmade från början. Man kan använda olika sorts lim eller vax. Hårslingorna värms sedan fast i håret, slinga för slinga. Pris: 5 000-7 000 kronor.

Syförlängning

  Man gör flätor i det egna håret och syr in tränsar med hår. Sedan fäster du flera tränsar i flera lager i håret. Kostar mellan 2 000 och 4 000 kronor.

Knyttekniken

  En värmetång används för att fästa syntetslingor i det egna håret. En skonsam teknik. Kostar cirka 3 500 kronor.

Limmad förlängning

  Hårslinga för hårslinga fästes i det egna håret med varmt lim. Runt 150-300 hårslingor används. Cirka 4 000 kronor kostar den här metoden.

Ny frisyr på eget flätat hår

  Man flätar först det egna håret och i det syr man in en ny frisyr. På det sättet döljs det egna håret. Detta görs ofta på afrohår och är vanligt i USA. Naomi Campbell gör detta. Kostar cirka 2 000 kronor och uppåt.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.