GÖTEBORGS FRAMTID. Eleverna i klass SP2H på Polhemsgymnasiet jobbar i grupp med hur de vill att Göteborg ska se ut år 2021 då staden fyller 400 år. Foto: Anders Ylander
GÖTEBORGS FRAMTID. Eleverna i klass SP2H på Polhemsgymnasiet jobbar i grupp med hur de vill att Göteborg ska se ut år 2021 då staden fyller 400 år.  Foto: Anders Ylander

Så här vill vi se Göteborg 2021

Publicerad
Uppdaterad
GÖTEBORG. Här är eleverna som bokstavligt talat har Göteborgs framtid i sina händer.
Deras uppdrag: Att berätta hur de vill att Göteborg ska se ut till 400-årsjubileet 2021.
Det handlar om eleverna i klass SP2H i Polhemsgymnasiet i Göteborg.
Uppdraget har de fått av GT och TV4 i samband med vår gemensamma serie Uppåt! Framåt.
Nu jobbar klassen för full fart i fem grupper för att komma med sina idéer i mitten av nästa vecka.

Ska också förklara

Några satsar på stadsplanering, andra med hur Göteborg ska locka till sig fler och stora evenemang. Idéerna flödar.
Eleverna ska inte bara komma med sina visioner om framtidens Göteborg utan också förklara hur det ska gå till.
Eva Gustafsson är klassföreståndare och hon tycker det är jätteroligt att klassen fått chansen att jobba med Göteborgs framtid.

En kreativ klass

- Det här är en intresserad och kreativ klass, säger hon. Eleverna tar verkligen detta på allvar.
- Nu för tiden är ungdomarna så globala, de har sådan koll på resten av världen, därför är extra roligt att de har börjat fundera över sin egen stads framtid.
Hon tillägger:
- Och så är det så klart en lärdom för livet...
Jimmy Fredriksson
Jimmy Fredriksson

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Expressens app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag