Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Så har Victoria ändrat sina H&M-örhängen

Här ser man de örhängen som Victoria bar på H&M-galan. Men de ser inte ut som de som kommer att finnas i butik.
Foto: Pelle T Nilsson/AOP-IBL
Här är de örhängen som kommer att finnas till försäljning. Till skillnad från Victorias finns tre små staplar på dessa i nederkant.
Foto: H&M
Victoria var helt klädd i svenska klädmärket H&M.
Foto: Pelle T Nilsson/AOP-IBL
Snart blir Victoria mamma för andra gången.
Foto: David Sica/STELLA PICTURES

Men, Victoria!

Har kronprinsessan en ådra av designer i sig?

Om inte, vem har då gjort om hennes nya örhängen från H&M:s Conscious kommande vårkollektion?

Kronprinsessan Victoria bländade alla i onsdags när hon kom till H&M:s stora gala Global Change Award i Stockholms stadshus. I en midnattsblå mammaklänning från H&M:s Conscious kommande vårkollektion, gjord av ekologiskt silke.

Klänningen och en höggravid kronprinsessan Victoria väckte så klart stor uppmärksamhet, men det som drog till sig allra flest blickar var utan tvekan Victorias örhängen. Även de från H&M:s Conscious Exclusive-kollektion. Det är två långa örhängen som verkligen är återanvända då de är gjorda av gamla denimplagg. Kallas för denimite.

Inte likadana som i butik

Men den som var riktigt, riktigt observant och tittade in på H&M:s hemsida upptäckte att Victorias örhängen inte är precis likadana som de som kommer att börja säljas i butik i vår.

Kronprinsessan Victorias örhängen är längst ner kortade. Tre små staplar på vardera örhänge är helt enkelt borta på kronprinsessans örhängen och gör dem därför betydligt kortare än originalet som ska börja sälja.

Stark ådra av design

Det är ingen hemlighet att det finns en stark ådra av designer i familjen Bernadotte. Framlidna Sigvard Bernadotte var på sin tid en framstående designer med skapelser som konservöppnaren Röda Clara och en rad  exklusiva silverföremål för Georg Jensen. Sigvard var också med och tog fram logotypen för chokladtillverkaren Marabou.

Även prins Carl Philip har på senare år designat allt från bestick till glas och serviser så frågan är om kronprinsessan nu har slagit in på samma väg? Kronprinsessan som designer?

Nej, det är inte kronprinsessan som har designat, säger Elnaz Barari på H&M.

Det är H&M:s egna designteam som har gjort dem unikt för kronprinsessan Victoria. Precis som exempelvis klänningen som kronprinsessan hade på sig på kvällen.

Kommer det att gå köpa sådana örhängen som Victoria hade på sig?

Nej, inte exakt dem. De var som sagt unika för kronprinsessan.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.