Författaren Björn Ranelid berättade i Expressen TV hur han och frun Margareta Ranelid håller kärleken vid liv.
Författaren Björn Ranelid berättade i Expressen TV hur han och frun Margareta Ranelid håller kärleken vid liv.

Så håller Margareta och Björn Ranelid kärleken vid liv

Publicerad

Författaren Björn Ranelid och hans fru Margareta Ranelid gästade Expressens kulturfest. 

Där berättade paret om hur de håller kärleken vid liv och hur de ska fira alla hjärtans dag i veckan. 

– Visst blir man trött och less, men vår ambition är att inte ge upp, säger Margareta Ranelid. 

Under måndagskvällen var det dags för Expressens kulturfest. På plats fanns författaren Björn Ranelid och hans fru Margareta Ranelid. 

De berättade för Expressen hur de ska fira alla hjärtans dag i veckan. 

– Vi ska fira så till vida att vårt yngsta barnbarn fyller sex år på alla hjärtans dag, det kommer vi att fira. Det är en liten flicka som är hur charmig som helst. För oss är det en väldigt speciell dag, säger Margareta Ranelid. 

Alla hjärtans dag är inte så speciellt 

Hon säger att hon inte tycker att alla hjärtans dag är en så speciell dag. Hon har tidigare arbetat som skolsköterska och berättar att alla hjärtans dag ofta vålade problem i skolan när eleverna köpte rosor till sina vänner men vissa elever blev utan. 

När paret får frågan om hur de håller kärleken vid liv svarar  Margareta Ranelid;

– Vi försöker hela tiden vidare. Visst blir man trött och less, men vår ambition är att inte ge upp. 

Får hjälp med krönikorna 

Björn Ranelid skriver krönikor i Kvällsposten och berättar att frun ofta hjälper honom och kommer med synpunkter. 

– Jag har ganska mycket synpunkter och läser och säger vad han inte får skriva, säger Margareta Ranelid. 

– När jag skriver om sjukvården har jag lite hjälp av dig, säger Björn Ranelid.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag