Det började med att den före detta justitiekanslern Göran Lamberts skrev en debattartikel i måndagens Dagens Nyheter. Lambertz anser att domarna som fällde Sture Bergwall, dåvarande Thomas Quick, för åtta mord gjorde rätt, trots han nu har friats från tre av dem.
Det fick författaren och kriminologen Leif G W Persson att gå i taket.
– Lambertz snackar i saklig mening skit, sa han till SVT på måndagen.
En hätsk debatt i SVT:s Aktuellt på måndagskvällen gick så långt att Persson sa upp bekantskapen med sin för detta vän.
– Lambertz framstår som en enastående formidabel fåne, sa Persson.
"Blir ledsen"
På tisdagen var det författaren och debattören Jan Guillous tur att kritisera Lambertz.
– Lambertz tillhör de jurister i landet som jag gillar allra bäst därför blir jag ledsen att han har fel på den punkten. Men eftersom vi har ett vänskapligt förhållande måste det gå att tala förnuft med den här mannen, sa Guillou till Lambertz i TV4 Nyhetsmorgon.
Claes Borgström, som var Quicks advokat, hävdar fortfarande att han inte kände det tvivlet under rättegångarna mot Thomas Quick som resulterade i att han dömdes för sex mord.
– Som försvarare följer man sin klients linje fram till den punkt då man känner att "det här är inte rätt". Att medverka till att en oskyldig blir dömd är det sista man gör som försvarare, säger han till TT.
"Kränkande"
I journalisten Hannes Råstams bok "Fallet Thomas Quick: att skapa en seriemördare" som nyligen släpptes påstås att Quick under vallningar på utpekade brottsplatser och i förhör var starkt påverkad av mediciner.
– Det är naturligtvis kränkande att påstå att jag skulle ha tillåtit förhör om han var så drogad att han knappt visste vad han pratade om, säger Claes Borgström.
De senaste veckorna har det framförts krav på att en kommission ska utreda utredningarna och domarna mot Thomas Quick. Claes Borgström vill också att alla fakta hamnar på bordet.
– På något sätt måste man få fram mer fakta. Det är så väldigt mycket felaktiga uppgifter som cirkulerar och det finns säkert ett behov hos allmänheten att få veta.