Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Så firar kändisarna sina pappor i dag

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
Linda Pira ska fira sin pappa på söndag.
Foto: FREDRIK SANDBERG / TT / TT NYHETSBYRÅN
Kocken Tina Nordström har varit upptagen med ”Sveriges yngsta mästerkock” på fars dag sex år i rad.
Foto: CORNELIA NORDSTRÖM

Blommor, kaffe på sängen eller en trevlig middag. 

I dag firas många fäder på fars alldeles egen dag. 

– Jag firar min pappa varje dag! Han är världens bästa, säger Sanna Nielsen som är en av de kända svenskar som tänker lite extra på sina pappor i dag. 

Sanna Brådin, 38, ska bjuda på vegansk mat.
Foto: Olle Sporrong

Sanna Bråding, 38 år, Nacka, skådespelare och programledare

– Min pappa fyllde år i veckan så vi ska fira honom hela helgen med massor av vegansk mat och kärlek.

– Han är en helt fantastisk pappa och morfar. Han har alltid funnits där, visat kärlek och brytt sig. Han är min äldsta sons absolut bästa vän och det är fantastiskt att få ha en sådan pappa i sitt liv.


Artisten Linda Pira ska ge blommor och en tröja till sin pappa.
Foto: FREDRIK SANDBERG / TT / TT NYHETSBYRÅN

Linda Pira, 33, Kista, artist

– Jag kommer att åka förbi min pappa med blommor och en tröja. Jag ger alltid honom något klädesplagg på fars dag.

– Han är världens bästa pappa. Även om mina föräldrar separerade när jag var sju har de alltid hållit en bra relation och bott nära varandra för min och mina syskons skull.

– När vi var små brukade vi fiska med pappa. Men när det är planterad fisk får man egentligen inte använda räka som lockbete men pappa lät oss göra det i smyg. Han kallade det för ”pappas lilla rosa”, vilket gjorde att vi alltid fick fisk, det är ett kul minne.

Foto: SVEN LINDWALL

Edward Blom, 48, Stockholm, kulturhistoriker, gastronom, programledare och författare. 

– Jag blir nog firad med lite fika på sängen på morgonen sen tänkte vi försöka hitta någon trevlig restaurang och äta en god gåsmiddag hela familjen. Det var ju Mårtens gåsafton i går egentligen men vi tänkte att vi tar det i dag.  

– Jag kommer ringa pappa och gratulera honom. Det är inte så ofta att vi gör något speciellt på fars dag men det händer att vi gör det. Ibland ger jag honom en flaska whisky eller något sådant. 

– Pappa är en underbar människa som är väldigt varmhjärtad och god. Han ställer alltid upp för alla. Speciellt för familjen men egentligen för alla människor. 

Journalisten Malin Wollin har köpt ett par tofflor till sin pappa.

Malin Wollin, 39, Kalmar, journalist

– Jag ska förbi mina föräldrar och äta middag. Det är i och för sig min mamma som kommer bjuda på maten men jag ska ge pappa ett par tofflor.

– Min pappa har alltid funnits tillgänglig och alltid, alltid, alltid hjälpt till. Han är väldigt enkel att vara ett vuxenbarn till, det är enkelt att närma sig honom även när jag blivit äldre.

– Ett minne jag har är från när pappa hade en 40-årskris och köpte sig en Harley-Davidson. En gång när vi var ute och åkte med den så kom plötsligen ett monsunregn och vi fick söka skydd. Jag tror jag kom att tänka på detta för att jag själv snart fyller 40.


Journalisten Camila Enström firar tillsammans med sin syster.
Foto: CARL SANDIN / BILDBYRÅN


Camilla Enström (före detta Nordlund), 32 år, Örnsköldsvik , programledare 

– Jag och min syster firar honom varje år. Det är ett fint tillfälle att uppmärksamma pappa på fars dag men även mamma på hennes dag. Vi brukar köpa någon liten present och sen bara försöka ses och umgås. 

– Min pappa är världens bästa tycker jag, så klart! Han är väldigt utåtriktad, social och glad. Han ställer alltid upp för mig och min syster och tvekar aldrig på att hjälpa till. När jag var yngre så fanns han där och hejade på vid i princip varje fotbollsträning eller match och nu i vuxen ålder så är det många gånger som han har följt med mig på jobb, bara för att jag ska slippa köra bil långa sträckor ensam. Det är min pappa det!

Boxaren Anna Laurell Nash har många fina minnen med sin pappa.
Foto: DANIEL STILLER / BILDBYRÅN

Anna Laurell Nash, 38 år, Solna, före detta boxare

– Jag kommer inte att vara där fysiskt och fira honom men jag kommer så klart att ringa och säga grattis. 

– Vi har en bra relation. Vi ses inte så ofta men vi hörs ändå och speciellt sedan han fick barnbarn här, då är han ganska sugen på att både se och höra om sin lilla dotterdotter. 

– Jag har väldigt många fina minnen. Jag bodde hos min pappa när jag var liten och jag har haft en bra uppväxt. Han har varit en bra pappa. 

– Men nu firar vi ju även min dotters pappa, min man och det är ett nytt sätt att fira farsdag. Han kommer inte heller att vara hemma så där blir det ett telefonsamtal också.
 

Maria Pietilä Holmner kommer fira på håll.
Foto: DANIEL STILLER / BILDBYRÅN

Maria Pietilä Holmner, 32 år, Åre, före detta alpin skidåkare

– Vi kommer att fira på håll. Jag kommer att ha honom i tanken på dagen. Vi har varit tillsammans den här dagen nästan alla år eftersom att vi har haft tävlingar uppe i Finland och då har pappa alltid varit där.

– Vi har en fantastisk relation och han har varit en av de viktigaste personerna under min uppväxt men även från att jag varit liten tjej tills i dag. Sen har han även funnits med mig i hela min idrottskarriär. Jag skulle att jag är en riktig ”pappas flicka” och vi har en väldigt härlig relation. 

Alexandra Zazzi minns sin pappa med mycket värme och kärlek.
Foto: ROBIN ARON / ROBIN ARON GT-EXPRESSEN

Alexandra Zazzi, 52, Göteborg, kändiskock och matskribent

– Min pappa gick bort på nyårsafton för åtta år sedan. Han fick cancer och dog alldeles för tidigt. Jag önskar att han hade fått vara kvar i mitt liv. Jag saknat honom hela tiden och jag tänker extra mycket på honom vid sådana här speciella dagar. 

– Jag är tacksam för att ha fått ha honom som pappa. Han var väldigt liberal, en stor humanist med mycket humor. Jag har många starka minnen men kan inte nämna något speciellt på rak arm, vi rykte ofta ihop men det fanns en stor kärlek mellan oss. Jag minns honom med mycket värme. 

Helena Hysén ska åka till sin styvpappas grav på fars dag.
Foto: HENRIK JANSSON / GT/EXPRESSEN

Helena Hysén, 57, Göteborg, tv-profil

– Min styvpappa dog för tre månader sedan. Han har varit min pappa sedan jag var tre år. Vi brukade fira fars dag tillsammans men nu får jag och mamma åka till hans grav i stället. 

– Han var en fantastisk människa och det blir svårt med nu med jul och fars dag och allt utan honom. Han var väldigt ödmjuk och superintelligent, jag kunde alltid bolla saker med honom. Han gav mig många goda råd när jag mådde dåligt och vi pratade nästan varje dag. Han har alltid funnits där. 

– Jag har många fina minnen med honom, vi reste mycket tillsammans. Jag minns också hur han gjorde videoinspelningar är jag gifte mig, han var väldigt generös.

Therese Sjögran hoppas hinna hem för att fira sin pappa och sin styvpappa.
Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN

Therese Sjögran, 41 år, Malmö, f.d. fotbollsspelare: 

– Jag är på resande fot just nu, men jag ska försöka hinna hem till söndag så att jag kan fira!

– Jag har en fördel, för jag har både en pappa och en styvpappa – så det är riktigt lyxigt! Jag måste självfallet fira bägge två, jag hoppas att jag hinner hem för att fira dem.

Polisen Martin Melin ska se AIK spela för SM-guldet.
Foto: OLLE SPORRONG

Martin Melin, 51, polis, författare och tv-personlighet 

– Jag ska sitta på en fotbollsarena i Kalmar och se AIK vinna SM-guld samtidigt som jag skänker min pappa en tanke. 

– Farsdag är en stor dag i min familj. Både för mig mot mina barn och gentemot min pappa. Jag och mina barn brukar åka hem till pappa och fira varje år. Han bor nära ett konditori så vi brukar åka och handla fika där. 

– Pappa är en av de absolut klokaste människor jag känner. Både intellektuellt och i livet. Dessutom är han om möjligt en ännu bättre farfar än vad han är pappa. Han är fantastisk med sina barnbarn. 


Tina Nordström har missat de sex senaste ”Fars dag”.
Foto: CORNELIA NORDSTRÖM


Tina Nordström, 45 år, kock och programledare, Helsingborg:

– Jag har lyckats vara upptagen på fars dag hela sex år i rad nu! Jag spelar alltid in Sveriges yngsta mästerkock då, så det är så klart synd.

– Förr i tiden så delade de alltid ut strumpor på Kullaflyg, och då kunde jag förlita mig på det – där fick jag en present att ge till pappa. Men nu har de slutat med det, så det är väldigt synd!

– Jag har en väldigt bra relation med min pappa, så självklart ska vi fira det på något sätt.

"Man tvingar barn under pistolhot att rita teckningar"
Foto: PER WISSING / PER WISSING GT/EXPRESSEN

Belinda Olsson, 44 år, journalist, Göteborg

– Min pappa är död men jag kommer att tänka på honom extra på fars dag. Ibland drömmer jag om att sitta och äta middag med honom. Jag och pappa hade en bra relation, han sa inte alltid hur stolt han var över mig men efter hans död hittade jag en intervju jag skrivit på hans vardagsbord. Jag tycker att det är viktigt att man hälsar på sina föräldrar mycket innan det är för sent. 

– Min pappa var väldigt social. Jag minns en gång på bokmässan då jag fick syn på honom. Han stod i baren med Malou von Sivers, han hade sagt att han var min pappa och fått henne att prata med honom i en timme.

– Jag tror att fars dag är en av årets stressigaste högtider för kvinnor. Vi roddar jättemycket med fars dag. Man tvingar barn under pistolhot att rita teckningar till sina pappor. 

Sanna Nielsen firar sin pappa varje dag.
Foto: SVEN LINDWALL

Sanna Nielsen, 33 år, sångerska och programledare, Årsta

– Jag firar min pappa varje dag! Han är världens bästa. Tyvärr kan vi inte ses på fars dag, men då är det tur att facetime finns. 

– Jag tycker om att uppmärksamma pappa på fars dag. Han har alltid funnits där för mig och jag hoppas att han känner att jag gör detsamma för honom. 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.