Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Så fångade polisen de misstänkta tonårsrånarna

En av rånarna lurade familjen att öppna dörren genom att klä ut sig still Postnordanställd.
Foto: Polisen/Efterlyst TV3
Det grova rånet inträffade i oktober i den exklusiva stadsdelen Bellevue i Malmö.
Foto: Efterlyst

Iklädd Postnordjacka ringde en av rånarna på hos familjen i villan i det exklusiva området Bellevue i Malmö.

När dörren öppnades stormade han och två kumpaner in, misshandlade pappan i familjen och hotade familjen med ett pistolliknande föremål. 

Men en av rånarna lämnade spår på platsen, och nu misstänks tre tonåringar för grovt rån.

Det var måndag den 10 oktober förra året och klockan var strax efter 06.30 på morgonen när det ringde på dörren till huset i det lyxiga villaområdet Bellevue i Malmö. Utanför stod en man i Postnordjacka med ett paket i handen.

Dörren ska enligt uppgift ha öppnats av ett av barnen i familjen.

På övervakningsbilder ses hur den falske brevbäraren och två kumpaner tvingade sig in i huset. Väl där hotade de tre rånarna mamman och pappan i familjen, ett par i 40-årsåldern, och deras två barn med ett pistolliknande föremål. Föräldraparet bands och mannen i familjen ska ha misshandlats. Med sig från villan fick rånarna värdeföremål som smycken och klockor till vad polisen tidigare har beskrivit som ett ”mycket stort värde”.

När dörren öppnades rusade ytterligare två kumpaner in i huset. De tre hotade och misshandlade familjen, och lämnade sedan platsen med klockor och andra värdesaker.
Foto: Polisen/Efterlyst TV3

Sedan dess har rånarna varit på fri fot.

– Om vi fick veta vilka det var som gjorde detta skulle det inte göra det som hände oss ogjort. Att min fru och mina barn känner sig otrygga hemma och att mitt barn är extremt mörkrädd och rädd för ljud, det kommer inte att förändras för att bovarna åker fast, berättade pappan i familjen två månader efter rånet.

Spår på platsen

Ett par månader efter rånet gick programmet Efterlyst på TV3 ut med bilder på de tre misstänkta gärningspersonerna och vädjade om tips och iakttagelser. Och nu har polisens arbete gett resultat och tre tonåringar misstänks nu för dådet, något som Sydsvenskan var först med att rapportera om.

Enligt uppgift till Kvällsposten/Expressen lämnade en av rånarna, en 17-åring, spår på platsen. Genom utredningsarbete ledde spåren polisen till 17-åringen, och utifrån denne kunde man sedan ringa in de två andra misstänkta, även de tonåringar under 18 år. Kvällsposten/Expressen har utan framgång sökt polisen för att kommentera uppgifterna om detaljerna kring gripandet.

De tre misstänks nu för grovt rån och två av dem sitter häktade. Den tredje häktades även han initialt, men den häktningen hävdes efter att ha överklagats. Misstankarna mot tonåringen kvarstår dock.

De tre tonåringarna nekar till brott.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.