Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Så fångade familjen monsterråttan i Solna

Foto: Läsarbild
Foto: Läsarbild

39,5 centimeter, så lång var monsterråttan som satte skräck i familjen Bengtsson-Korsås i Solna och gnagde sönder en vattenledning – något Hem & Hyra först rapporterade om.

Men till slut gick den i familjens fälla.

– Råttan var så stor att den bara släpade med sig fällan. Det tog fem minuter innan den dog, säger Erik Korsås till Expressen.

Först började katten Enok ana oråd och efter ett tag hörde även resten av familjen att det kom märkliga ljud från utrymmet bakom diskmaskinen.

Erik Korsås förklarar att han trodde att det rörde sig om en mus som höll till i villans kök i Solna. Men en morgon när soporna skulle tömmas hoppade en rejäl monsterråtta ut ur soppåsen.

– Min fru skulle slänga skräp och då satt den här besten och käkade rester. Hon blev livrädd. Jag trodde fortfarande inte att den var så stor, men dagen efter gnagde den sönder vattenledningen till diskmaskinen, säger Erik Korsås till Expressen.

Tog fem minuter innan den dog

Anticimex kallades till villan och satte ut flera fällor. Och det dröjde inte länge förrän monsterråttan hade gått i fällan.

– Det tog en halvtimme, sedan slog fällan igen. Men det var inte så att det blev tyst. Råttan var så stor att den bara släpade med sig fällan. Det tog fem minuter innan den dog. Sedan fick vi gå på jakt för att hitta den, säger Erik Korsås.

Hade gnagt upp ett hål

Gnagaren mätte 39,5 centimeter från nos till svansens början. Förmodligen hade den tagit sin in till villan via en pinne som ställts in i ett ventilationsrör.

– Det var en av de större råttor jag har sett. Det visade sig senare att den till och med hade gnagt upp ett hål i golvet, säger Erik Korsås.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!