I podden Löpet bläddrar programledaren Joakim Rydström i gamla lösnummer av Expressen för att lära lyssnaren om en historisk händelse med hjälp av journalistiken som gjordes då.
Och i senaste avsnittet är det tidningar från mars 2014 som står i fokus när Expressens utrikeskrönikör Mats Larsson gästar poddstudion för att berätta om den så kallade Krimkrisen, när Ryssland annekterade Krim.
En, kan man konstatera i efterhand, exemplarisk kupp av Rysslands president Vladimir Putin.
- Man måste också komma ihåg att att ukrainarna själva lät det ske den gången, säger Mats i avsnittet. Det hade varit ett annat läge om ukrainska armén hade öppnat eld mot de ryska soldaterna, då hade det varit krig.
Krimkrisen är startskottet
Åtta år senare försökte Ryssland göra något liknande när ryska trupper gick över gränsen in i Ukraina. Men den här gången gjorde Ukraina motstånd och omvärldens reaktioner har varit ojämförbart mycket hårdare i fördömandet av Putins pågående invasion.
- I Putins ögon har det ju gått bra de senaste åren. Han tog Krim utan större problem, han ingrep i Syrien till president Bashar al-Assads hjälp, och Bashar al-Assad är ju, trots att ingen egentligen trodde det, fortfarande Syriens president, säger Mats som en sorts förklaring till att Putin nog känt att det mesta gått hans väg.
- Men sen missbedömde han totalt situationen när han gick in i Ukraina, säger Mats.
Så, vad hände egentligen de där veckorna 2014? Och varför ledde Putins kupp i år i stället till det första invasionskriget på europeisk mark sedan andra världskriget?
Hör allt i avsnittet som heter ”När Ryssland invaderade Krim”. Löpet finns överallt där poddar vanligtvis publiceras. Och det går även att lyssna via den inbäddade spelaren här i artikeln.