Så drev Donald Trump bort dottern Ivanka

Bilden avslöjar gömman på Trumps kontor
Jared Kushner och Donald Trump.
Foto: POOL/ABACA / STELLA PICTURES
Ivanka Trump och Jared Kushner.
Foto: DOULIERY OLIVIER / STELLA PICTURES/ABACA

Ivanka Trump och maken Jared Kushner var två av personerna som stod Donald Trump allra närmast under åren i Vita huset.

Men nu syns paret alltmer sällan i Donald Trumps sällskap.

Källor säger till CNN att huvudorsaken är att Trump vägrar gå vidare och fortfarande kan klaga i timmar på valresultatet. Trump uppges också att vara avundsjuk på sin svärsons feta bokkontrakt.

De var en konstant del av Donald Trumps innersta cirkel i över fem år, under presidentvalskampanjen och hans tid i Vita huset. Men enligt tolv personer som CNN varit i kontakt med tillbringar Ivanka Trump och Jared Kushner allt mindre tid tillsammans med Donald Trump.

Jared Kushner har enligt en källa mer och mer minskat umgänget med Donald Trump i och med att ex-presidenten vägrar sluta älta valförlusten mot Joe Biden i november förra året.

– Det var som när en förälder stannar kortare och kortare varje morgon när man vänjer sitt barn vid förskolan, säger källan.

Det var inte en fråga om distans för Kushner, det berodde enligt CNN mer på ”Trumps ständiga föraktfyllda tirader” om presidentvalet.

”Han har alltid varit misstänksam mot Jared”

En annan källa säger att Donald Trump är avundsjuk på Jared Kushners bokkontrakt som ska vara på ett sjusiffrigt belopp. Trump sade nyligen att han tror att svärsonen i boken kommer att ta åt sig äran för mycket av det Trump åstadkom som president.

– Han har alltid varit misstänksam mot Jared, säger källan.

Källan säger att Trump ofta förminskat rollen som Jared Kushner spelat vad gäller hans administrations prestationer under tiden i Vita huset.

Ivanka Trump och familjen har heller inte synts till på Donald Trumps lyxresort i Florida som förr om åren.

– De var inte på plats för de vanliga vår- och sommarevenemangen på Mar-a-Lago, säger en vän till familjevännen.

Modebolagen, maken, miljonerna – detta är Ivankas imperium

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.