Så bra klädde sig kungligheterna

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
Rött och rosa blev kvällens färger.
Foto: Pelle T Nilsson/Expressen
Prins Carl Philip och prinsessan Sofia som vlade svensk design.
Foto: Pelle T Nilsson/Expressen

Vårigt och varmt rött.

Kanadas generalguvernör är på statsbesök i dagarna fyra och efter en bankett var det dags för en lite mer avslappnad svarsmiddag.

Så bra klädde sig kungligheterna.

Under den kungliga banketten valde prinsessan Sofia glimmande midnattsblått - men när det var dags för David Johnston och hustrun Sharon Johnston att bjuda på svarsmiddag på Vasamuseet under tisdagen blev det vårigt rosa.

Ännu en gång bar Sofia en klänning signerad Ida Sjöstedt, som också fick äran att göra prinsessans brudklänning 2015 - en klänning som då fick mycket beröm.

Foto: Pelle T Nilsson/Stella Pictures

Prinsessan Sofia

Tvärtemot kvällen innan valde prinsessan Sofia här en mer vårig klänning i mjukt puderrosa skirt material med fastsydda blommor över hela tyget. Klänningen är från populära Ida Sjöstedt som också designade Sofias bröllopsklänning. Fint med den löst knutna rosetten i halsen och de nätta lätt hängande pärlorna som Sofia har i sina örhängen. De mer transparanta ärmarna gör att det inte blir för mycket, utan snarare bedårande, när Sofia matchar både skor och kuvertväska i samma ton.


Carl Philip

Vem har sagt att rött och rosa inte matchar? Carl-Philips slips hade kunnat skära sig mot prinsessan Sofias rosa klänning men den vinröda nyansen och de ljusa prickarna stöter sig inte alls. I övrigt ett säkert kort att välja svart.


Foto: / PELLE T NILSSON

Drottning Silvia

 

Materialet och broderingarna är klassiska, men den lilla pälskanten i halsen skär sig ordentligt och spännena i jackan skrynklar till det för mycket. Fint däremot att drottningen vågar bära armband på armband, däribland också Childhood-armbandet av märket Sophie by Sophie i vilket varje sten representerar en paragraf i FN:s barnkonvention.

Carl XVI Gustaf

Dubbelknäppt kavaj passar kungen väldigt bra. Den champagnefärgade smårutiga slipsen, som han gärna får bära igen, piggar upp utan att ta för mycket fokus.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.