Åre Foto: / SKISTARÅre Foto: / SKISTAR
Åre  Foto: / SKISTAR
Ny vecka – nu väntar ett dramatiskt sportlovsväder med klass 1-varningar på flera håll Foto: MATS ANDERSSON / TT / TT NYHETSBYRÅNNy vecka – nu väntar ett dramatiskt sportlovsväder med klass 1-varningar på flera håll Foto: MATS ANDERSSON / TT / TT NYHETSBYRÅN
Ny vecka – nu väntar ett dramatiskt sportlovsväder med klass 1-varningar på flera håll Foto: MATS ANDERSSON / TT / TT NYHETSBYRÅN

Så blir vädret under sportlovet – SMHI utfärdar klass 1-varning

Publicerad

Ny vecka – nu väntar ett dramatiskt sportlovsväder med klass 1-varningar på flera håll:

Det drabbar bland annat västra Götaland – men också delar fjällkedjan med mycket starka vindar i Lapplands- och Jämtlandsfjällen. 

– Det kan bli ett dramatiskt väderdygn, säger Lars Rydqvist, meteorolog vid väderinstitutet Storm.

I listan här nedan kan du se hur vädret blir i ditt skidområde:

Klicka på blålänken och kolla hur skidvädret ser ut i just ditt område:

Åre, Duved, Tegefjäll och Björnen i Jämtland. 

Sälen och Tandådalen i nordvästra Dalarna. 

Vemdalsskalet i Härjedalen, med 130 centimeter snö i terrängen. Här ingår också Björnrike, Klövsjö och Storhogna i Härjedalen.   

Ungdomarnas favorit Romme Alpin, där samliga nedfarter och liftar hålls öppna. Snödjupet ligger på 115 centimeter.  

Barnfamiljernas Branäs i Värmland med sina preparerade skidspår och stora snömängd (140 centimeter). Här hålls samtliga skidliftar, nedfarter och längdspår öppna under söndagen.  

Idre fjäll i Dalarna med ett snödjup på 110 centimeter och 8,2 kilometer öppna längdspår.  

Ingemar Stenmarks hemby Tärnaby, och Hemavan, i Västerbotten.  

Populära Kungsberget i Järbo, Gästrikland. Temperatur: minus sju grader på söndagsmorgonen och 120 centimeter snö.  

Jönköpings län, som har sportlov. 

Göteborg, som också har sportlov. 

Positiva vintertecken

Det är barn i Göteborg, Jönköpings län, Sjuhärad, Skaraborg och Ydre i Östergötland har sportlovsledigt. 

För den som gillar vinterväder, rikligt med snö, skid- och pulkaåkning, så finns det positiva tecken, även för södra Sverige. 

Än mer snösäkert är det, förstås, i den vackra fjällvärlden.

Genom Expressens vädersajt får du under hela sportlovet dagsaktuella väderprognoser från de största skidorterna – men också vädret där du bor. Genom våra pushnotiser får du snabbt tillgång till en första rapport på morgonen. Senare under eftermiddagen/kvällen kommer en ny push – för morgondagens väder. 

Vad blir det för sportlovsväder under måndagen?

– Det blir ganska blåsigt och snöfall på flera håll, säger Lars Rydqvist, meteorolog vid ansedda väderinstitutet Storm. Och det här snöfallet letar sig uppåt i landet under måndagsdygnet. Det är inte så stora mängder när man kommer upp till Jämtlands- och Lapplandsfjällen, där blir det i stället rejält blåsigt. Det är främst på Kalfjället och i utsatta dalgångar som det är hård eller mycket hård sydostlig vind. Det är väl det är mest dramatiskt. 

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag