Foto: JENNY HOLMQVIST
 Foto: JENNY HOLMQVIST

Så blir sportlovsvädret i Vemdalen på onsdagen

Publicerad

Onsdagen ser ut att bjuda på ett hyfsat väder för dem som ska åka skidor i Vemdalen. 

– Det blir sannolikt rätt molnigt, men det är hyfsat goda solchanser ändå, säger meteorologen Tora Tomasdottir. 

Nu är sportlovsveckan i full gång för ungdomarna i Göteborg, Jönköpings län, Sjuhärad, Skaraborg och Ydre i Östergötland som är lediga. 

En del stannar på hemmaplan, andra drar norrut mot den svenska fjällvärlden. För dem som åker till Vemdalen väntar en onsdag med ett hyfsat skidväder. 

Chans till sol 

Temperaturen håller sig runt fem - tre minusgrader, för att sedan sjunka till tio minusgrader framåt natten.  

– Det blir sannolikt rätt molnigt, men det är hyfsat goda solchanser ändå, säger Tora Tomasdottir, meteorolog vid väderinstitutet Storm.  

Hon säger vidare att det kan bli lite blåsigt, särkilt framåt kvällen. Snödjupet är 140 centimeter, enligt Skistar

Torsdagen ser ut att bli molnig den också, dessutom blir det sannolikt ytterligare någon grad kallare och något blåsigare än i dag.  

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag