Foto: CHRISTIAN ÖRNBERG
 Foto: CHRISTIAN ÖRNBERG

Så blir sportlovsvädret i Jönköping på onsdagen

Publicerad

Onsdagen bjuder på ett rätt schyst väder för de sportlovslediga elever som är kvar på hemmaplan i Jönköping. 

Temperaturerna håller sig strax över nollan. 

– Det ser ganska klart ut och det verkar klarna mer under dagen. Det är mulet på morgonen, men blir bättre senare, säger meteorologen Tora Tomasdottir.  

Nu är sportlovsveckan i full gång för ungdomarna i Göteborg, Jönköpings län, Sjuhärad, Skaraborg och Ydre i Östergötland.

En del stannar på hemmaplan, andra drar norrut mot den svenska fjällvärlden. För dem som är kvar hemma i Jönköping väntar en onsdag med ett hyfsat väder – med temperaturer strax över nollan på dagen. 

Spricker upp under dagen

– Det ser ganska klart ut och det verkar klarna mer under dagen. Det är mulet på morgonen, men blir bättre senare, säger Tora Tomasdottir, meteorolog vid väderinstitutet Storm. 

Torsdagsvädret ser ut att bli ungefär likadant – kanske något kallare och blåsigare. Är det någon dag de sportlovslediga eleverna ska vara ute och leka är det kanske i dag – på fredagen väntas nämligen en del regn. 

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag