Gå direkt till sidans innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Så blir sportlovsvädret i Åre på tisdagen

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
Foto: / SKISTAR

Många elever som har sportlov den här veckan har tagit sig till Åre för att roa sig i skidbackarna. Och där vintervädret fortsatt bra. 

– Tisdagsvädret ser bra ut. Det är lite moln på himlen men solen tittar fram, meteorologen Marianna Aabrekk.

Äntligen är vecka sju är här, vilket innebär sportlov för ungdomarna i Göteborg, Jönköpings län, Sjuhärad, Skaraborg och Ydre i Östergötland.

Många av de sportlovslediga eleverna har förstås rest tll Åre för att roa sig i skidbackarna. Och där är vintervädret fortsatt bra. 

Under tisdagsförmiddagen är det ganska kyligt i Åre – runt nio - tio minusgrader. 

– Tisdagsvädret ser bra ut. Det är lite moln på himlen men solen tittar fram och vi har lugna vindar, säger Marianna Aabrekk, meteorolog vid väderinstitutet Storm. 

Soligt även på onsdagen

Hon säger vidare att man har störst chans att se solen i Åre på tidagen. Men onsdagsvädret också ser ut att bli bra. 

– I Åre håller sig molnen helt borta fram till onsdag eftermiddag - kväll. Det betyder att temperaturen imorrn blir ungefär som i dag, medan det i Sälen och Idre blir lite varmare.  

Snödjupet i terräng är 92 centimeter, enligt Skistar

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.