Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Så blir midsommar-vädret där du bor

<p>De största solchanserna finns på Västkusten där det blir mestadels uppehållsväder. "Det kan vara lite mer sol som tittar fram på norra Västkusten, Bohuskusten framförallt och ner mot Göteborg. Ute på Gotland kan det också vara lite hål i molnen", säger Johan Groth vid Storm.</p>Foto: Mikael Damkier
<p>"Södra Sverige täcks av ett lågtrycksområde. I Götaland, Svealand och södra Norrland kommer det bildas moln och regnskurar drar in över landet på midsommarafton", säger Johan Groth vid Storm. Bilden är tagen vid ett annat tillfälle.<br></p>Foto: Tomas Leprince

Midsommarvädret bjuder inte på många solglimtar.

I södra Sverige blir det molnigt och regnskurar på flera håll.

Vill man se en skymt av solen ska man hålla sig på Västkusten eller i norra Norrland.

– Vädermässigt är det ingen midsommar som går till historien. Det är nog partytält och tjock tröja man ska ha i beredskap, säger meteorologen Johan Groth vid Storm.

Så här blir vädret där du bor

Blekinge

I Karlskrona blir det molnigt och risk för nederbörd precis som i resten av länet. På kvällen drar regnet bort och det blir mestadels uppehåll. Temperaturen lägger sig kring 15 grader.

Dalarna

I Borlänge blir det molnigt och risk för regn. I hela länet blir det moln, regnskurar på några håll och temperaturen hamnar på mellan 13 och 16 grader.

Gotland

I Visby blir det risk för regn, men solen kan titta fram. Över hela Gotland väntas en hel del moln, men på sina håll kan det spricka upp. Temperaturen landar på mellan 11 och 15 grader.

Gävleborg

I Gävle är det risk för regn och molnigt, precis som i övriga länet, men det blir mest uppehåll. Temperaturen hamnar kring 11 grader.

Halland

I Halmstad blir det risk för nederbörd, men molntäcket kan spricka upp under dagen. I hela länet blir det också molnigt och risk för regn. Temperaturen landar på mellan 14 och 15 grader.

Jämtland

I Östersund är det risk för regn, men molntäcket kan spricka upp emellanåt precis som i hela länet. Under dagen hamnar temperaturen på omkring 15 grader.

Jönköping

I Jönköping blir det molnigt och det finns risk för regnskurar. Precis som i övriga länet kan solen titta fram, och på en del håll blir det uppehåll. Temperaturen landar på omkring 13 grader.

Kronoberg

I Växjö kan det komma en hel del regn och som i övriga länet blir det mestadels molnigt men på sina håll kan molntäcket spricka upp. Temperaturen kommer att ligga mellan 11 och 14 grader.

Norrbotten

I hela länet blir det uppehåll och en del sol på många håll. Temperaturen kommer som mest att ligga på mellan 10 och 16 grader. I Luleå och Haparanda kan det komma någon regnskur, men det blir också en del sol. I Arvidsjaur och Kiruna väntas mest uppehåll.

Kalmar

I Kalmar väntas en del moln och någon regnskur precis som i hela länet, men på sina håll kan molntäcket spricka upp. Temperaturen hamnar på mellan 12 och 15 grader.

Skåne

I Malmö, Lund och Helsingborg blir det delvis molnigt och risk för nederbörd, men solen kan titta fram. I Kristianstad blir molnen tätare. I hela länet blir det mest molnigt och temperaturen håller sig kring 15 grader.

Stockholm

I Stockholm väntas en hel del regn och tunga moln under hela dagen. Temperaturen hamnar på mellan 12 och 13 grader.

Södermanland

Över Nyköping hänger regnmolnen tunga på midsommaraftonen. Det blir spridda skurar över hela länet, men i Katrineholm kommer regnet först framemot kvällen. Temperaturen landar som mest på omkring 15 grader.

Uppsala

I hela länet blir det mestadels molnigt och regn på flera håll. I Uppsala och Enköping ligger molnen kvar under dagen och kvällen, men i Norrtälje kan solen titta fram på kvällskvisten. Temperaturen stiger till 12 grader som mest.

Värmland

I Karlstad kan solen titta fram under dagen. I Arvika klarnar det upp på kvällen, men det är risk för några regnskurar under dagen. I hela länet blir det mestadels molnigt och regn på vissa håll. Temperaturen hamnar på omkring 16 grader.

Västerbotten

I Västerbotten blir det solchanser på många håll och temperaturen lägger sig på omkring 15 grader. Någon regnskur kan förekomma. I Umeå blir det mestadels soligt precis som i Skellefteå där temperaturen kan stiga till 17 grader. I Lycksele kan temperaturen nå 18 grader.

Västernorrland

I Västernorrland blir det sol på många håll. I Sundsvall blir det mestadels soligt men i Örnsköldsvik blir molnen något tätare. Temperaturen hamnar på omkring 13 grader i hela länet.

Västmanland

I Västerås blir det precis som i hela länet en hel del uppehåll men tunga moln och risk för regnskurar. Temperaturen går upp till 13 grader som mest.

Västra Götaland

I Göteborg och Skövde kan morgondagen bjuda på en hel del moln och regn. I Boråstrakten blir det mer uppehåll, men det finns risk för regnskurar. I Uddevalla och Trollhättan å andra sidan väntas mestadels uppehåll och det finns en hel del solchanser. I hela länet hamnar temperaturen på mellan 15 och 16 grader.

Örebro

I Örebro blir det molnigt och någon regnskur, men på kvällen spricker det upp och solen kan titta fram. Temperaturen stiger som mest till omkring 13 grader.

Östergötland

I Norrköping blir det precis som i övriga länet molnigt och regn under största delen av dagen. Solchanserna är mycket små, men framemot kvällen drar regnet bort. Temperaturen hamnar på omkring 13 grader.

Sök prognos för din ort

Midsommaraftonen är för många synonymt med långbord utomhus och aktiviteter i det gröna.

Men årets högtidsdag blir på många håll inte någon solig historia.

– Södra Sverige täcks av ett lågtrycksområde. I Götaland, Svealand och södra Norrland kommer det bildas moln och regnskurar drar in över landet på midsommarafton, säger Johan Groth vid Storm.

De största solchanserna finns på Västkusten där det blir mestadels uppehållsväder.

– Det kan vara lite mer sol som tittar fram på norra Västkusten, Bohuskusten framförallt och ner mot Göteborg. Ute på Gotland kan det också vara lite hål i molnen.

Även mellersta och norra Norrland bjuder på uppehållsväder under midsommaraftonen.

– Där blir det ganska hyggligt. Det är ingen klarblå himmel men det soligaste vädret ser lapplandsfjällen ut att få och så kan det tidvis bli ganska soligt efter norra Norrlandskusten. Det kan bli någon enstaka skur i Tornedalen.

Temperaturen håller sig kring 15 grader i stora delar av landet.

– Det blir mellan 14 och 15 grader och sen kan det gå upp till en 16, 17 som bäst på norra Västkusten där det är uppehåll ett litet tag ibland.

Framåt kvällen drar de flesta regnskurarna undan, men över sydsvenska höglandet och mot sydöstra Småland finns det fortfarande risk för regnskurar en bit in på aftonen.

– Annars börjar det klarna upp på de flesta håll, men det är kyligt. På midsommaraftonskvällen är det 10 till 12 grader i södra halvan av landet.

– Vädermässigt är det ingen midsommar som går till historien. Det är nog partytält och tjock tröja man ska ha i beredskap. Det gäller att hålla humöret uppe på andra sätt.

 

Här kan du se väderprognoser ort för ort.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.