Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Så blir du en bloggkändis

Expressens nya succébloggare Jessica Isaksson ger dig tipsen på hur du snabbt kan bli en kändis i bloggvärlden.

Sex saker att tänka på innan du börjar blogga!


1. Nischa dig!
En blogg om ”allt möjligt”, eller ”smått och gott” känns inte jättelockande att läsa. Tänk ut ett ämne som intresserar dig mycket, och kör hårt! Gillar du att rida, skriv om dina upplevelser i stallet. Är filmer din passion, varför inte skriva en filmblogg? Eller en fotbollsblogg, eller en matblogg, eller en relationsblogg, eller en... ja, ni fattar.

2. Namnge enkelt!
Jag skulle aldrig bli lockad av en blogg med ett jättekrångligt, långt namn. Det enkla är ofta det bästa. I stället för typ, ”Iakttagelser från Carl von Linnés vidunderliga skapande”, varför inte köra på ”Blombloggen”?

3. Var noggrann!
Hasta inte fram dina inlägg. Läs genom minst en gång, innan du publicerar. Jag blir så frustrerad när jag läser en text med felstavningar, särskrivningar och andra slarvfel. Det tappar du läsare på!

4. Ladda med bilder!
En bra blogg ska vara så mycket mer än bara text. Illustrera dina inlägg med bilder, och kanske till och med filmer. Jag använder min mobilkamera, liten, nätt och behändig.

5. Skriv kort!
Vill du skriva en roman - gör det. Vill du skriva en blogg - håll dig kort. Visst, det är inte fel att bre ut sig, lite då och då. Men det är jobbigt med ständigt långa textsjok. Jag har aldrig tid att ägna en blogg mer än tio minuter per dag.

6. Uppdatera regelbundet!
En bra blogg är regelbunden. Jag rekommenderar att uppdatera ett par tre-fyra gånger per dag. Sprid inläggen jämnt från morgon till kväll. Lider du av tidsbrist? Lugn! Expressens bloggportal är så bra funtad, att det går att tidsplanera inläggen. Du kan alltså skriva blogginlägg på kvällen, och tidsinställa de att ploppa upp under nästa dag.

Så, då är det bara att börja!


I bloggskolan i morgon: Så blir du en bloggstjärna - Jessica ger dig tipsen!

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!