Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Så blev Kärrtorp uppmärksammat

1 / 7

Demonstrationen i Kärrtorp uppmärksammades på flera håll i världen.

Tv-kanalen al-Jazeera, ryska RT och flera stora nyhetsbyråer rapporterade om söndagens stora protest.

I går hölls en ny antirasistisk demonstration i Kärrtorp, Stockholm, efter att förra veckans demonstration attackerats av nazister.

Enligt arrangören samlades16 000 vid Kärrtorps IP i går vilket blev en nyhet som spred sig över världen.

Tv-kanalen al-Jazeera intervjuade den egyptiska bloggaren Mina Naguib som bott i Sverige sedan 2011.

- Jag blev slagen av en nazist förra maj utan anledning när jag gick på gatan. Den här dagen har verkligen gett mig hopp om att Stockholm kan förändras till det bättre, säger Mina Naguib till kanalen och för fram att rasism blivit allt mer tolererat efter kravallerna som skedde i flera Stockholmsförorter i våras.

Växande oro för rasism

Även nyhetsbyrån Reuters nämner upploppen i sin text om gårdagens demonstration.

Både Reuters och ryska statskanalen RT påpekar hur högerextrema krafter fått ett ökat stöd i Sverige, ett land som länge setts som det mest toleranta i Europa, i samband med att immigrationen ökat.

Reuters text publicerades i den israeliska nyhetstidningenJerusalem Post och i Indiska Indian Express.

Flera stora nyhetsbyråer rapporterade

Nyhetsbyråerna AP, Associated Press, och amerikanska UPI, United Press International, uppmärksammade också söndagens demonstration.

AP:s text publicerades bland annat av kanadensiska tv-kanalen CTV News.

Demonstrationen i Kärrtorp förra veckan har även engagerat Finland. Under gårdagen höll man en stöddemonstration i Helsingbors och finska nyhetstidningen Hufvudstadsbladet var på plats i Kärrtorp.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.