Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Så är Apples två nya Iphone-modeller

Apples vd Tim Cook.

Två nya Iphoneversioner har presenterats av Apple.
En färgglad budgetvariant och en lyxversion har visats upp.
Enligt uppgifter till Expressen kommer telefonerna till Sverige inom tre veckor.

På tisdagen presenterade Apples vd Tim Cook två nya versioner av den populära telefonen Iphone.

Under en presskonferens, som det har spekulerats mycket om i förväg, visades både en uppföljare till Iphone fem, Iphone 5S och en budgetvariant av samma telefon, Iphone 5C, upp.

Iphone 5C kommer att släppas i flera färgglada färger, ett steg bort från Apples vana att sälja sina telefoner i antingen vitt eller svart. Telefonen kommer att finnas tillgänglig i grönt, blått, gult, rosa och vitt.

Iphone 5C kommer att kosta 99 dollar för en 16 gigabyte stor modell och 199 dollar för en 32 gigabyte stor modell i USA. Vad priset blir i Sverige är inte känt.

Iphone 5S har en snabbare processor än Iphone 5 och sägs vara ungefär dubbelt så snabb. Den kommer att vara tillgänglig i tre färger - silver, guld och rymdgrå, och kommer vara tillgänglig frånn 199 dollar till 399 dollar, beroende på val avlagringsutrymme.

Den 20 september släpps telefonen i USA och ett tiotal andra länder. Enligt uppgifter till Expressen kommer telefonerna att lanseras i Sverige inom tre veckor. Innan december kommer telefonerna ha släppts i ett hundratal länder.

Ett nytt operativsystem, IOS7 presenterade också. Det nya operativsystemet ska bland annat kunna hantera två öppna appar samtidigt. Den ska ha 200 fler funktioner än det gamla operativsystemet och finnas tillgängligt för nedladdning den 18 september.

Heta Apple-rykten i kväll:

• Nytt operativsystem, IOS 7

• Två Iphonemodeller, en premiummodell (möjligen Iphone 5S) och en budgetmodell med plastskal (möjligen Iphone 5C).

• Fingeravtrycksläsare styr åtkomsten till telefonen i stället för en pinkod. Gäller bara den dyrare telefonmodellen.

• Kamera med lite högre upplösning och ny styrelektronik som ska ge bättre bilder.

• Antagligen ingen skillnad när det gäller storleken.

• Ytterligare en ledblixt ska ge bättre bilder i mörker.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.