Apples vd Tim Cook.
Apples vd Tim Cook.

Så är Apples två nya Iphone-modeller

Publicerad

Två nya Iphoneversioner har presenterats av Apple.
En färgglad budgetvariant och en lyxversion har visats upp.
Enligt uppgifter till Expressen kommer telefonerna till Sverige inom tre veckor.

På tisdagen presenterade Apples vd Tim Cook två nya versioner av den populära telefonen Iphone.

Under en presskonferens, som det har spekulerats mycket om i förväg, visades både en uppföljare till Iphone fem, Iphone 5S och en budgetvariant av samma telefon, Iphone 5C, upp.

Iphone 5C kommer att släppas i flera färgglada färger, ett steg bort från Apples vana att sälja sina telefoner i antingen vitt eller svart. Telefonen kommer att finnas tillgänglig i grönt, blått, gult, rosa och vitt.

Iphone 5C kommer att kosta 99 dollar för en 16 gigabyte stor modell och 199 dollar för en 32 gigabyte stor modell i USA. Vad priset blir i Sverige är inte känt.

Iphone 5S har en snabbare processor än Iphone 5 och sägs vara ungefär dubbelt så snabb. Den kommer att vara tillgänglig i tre färger - silver, guld och rymdgrå, och kommer vara tillgänglig frånn 199 dollar till 399 dollar, beroende på val avlagringsutrymme.

Den 20 september släpps telefonen i USA och ett tiotal andra länder. Enligt uppgifter till Expressen kommer telefonerna att lanseras i Sverige inom tre veckor. Innan december kommer telefonerna ha släppts i ett hundratal länder.

Ett nytt operativsystem, IOS7 presenterade också. Det nya operativsystemet ska bland annat kunna hantera två öppna appar samtidigt. Den ska ha 200 fler funktioner än det gamla operativsystemet och finnas tillgängligt för nedladdning den 18 september.

Fredrik Granlund
Fredrik Granlund

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Expressens app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag