Socialdemokraternas Veronica Palm vid Expressens valstuga. Foto: Jan Düsing
Socialdemokraternas Veronica Palm vid Expressens valstuga. Foto: Jan Düsing

S vill satsa en miljard på förskolor

Publicerad
Uppdaterad
Socialdemokraterna vill satsa en miljard extra till förskolorna - som även ska vara öppna på natten.
Det avslöjade riksdagsledamoten Veronica Palm i Expressens valstuga i dag.
- Välfärd måste gå före skattesänkningar, säger hon.
Förskolorna i Sverige är redan världens bästa, säger Veronica Palm, riksdagsledamot i Stockholm.
Men de kan bli ännu bättre.
Därför vill Socialdemokraterna satsa en miljard extra till förskolorna under nästa år.  Det avslöjade Veronika Palm i Expressens valstuga i dag.
– Förskolan behöver inte mindre resurser, personaltätheten har minskat och det är fler barn i varje förskolegrupp, säger Veronica Palm.

Står för halva summan

Enligt förslaget vill socialdemokraterna att staten ska gå in med halva summan, och att kommunerna ska stötta upp med resten.
Samtidigt skickar hon en känga till Moderaternas tidigare stora skattesänkningar.
– Välfärd måste gå före skattesänkningar, säger Veronica Palm och fortsätter:
– Den borgerliga regeringen har inte gjort några satsningar på förskolan. Istället har man tagit resurser från den gemensamma förskolan genom att sänka skatterna och införa ett vårdnadsbidrag.

Finnas öppet på helger

Socialdemokraterna vill också öka tillgängligheten för förskola. Kommuner måste erbjuda minst 30 timmar barnomsorg i veckan även för barn till föräldralediga och arbetslösa. Och barnsomsorg ska också finnas på kvällar, nätter och helger då många jobbar.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


centerpartiet

Läs fler nyheter i Expressens app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag