Gå direkt till sidans innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

S vill hålla MP utanför ny regering: ”En bromskloss”

Socialdemokraterna och Magdalena Andersson vill absolut inte ha med Miljöpartiet i nästa regering, enligt Expressens källor.
Foto: CHRISTINE OLSSON/TT / TT NYHETSBYRÅN
Miljöpartiets språkrör Märta Stenevi och Per Bolund. Stenevi uttryckte nyligen att det är hög tid för Magdalena Andersson att berätta hur hon vill formera sitt lag.
Foto: NILS PETTER NILSSON / TT NYHETSBYRÅN

PremiumMiljöpartiet är tydliga med att de vill ta plats i Magdalena Anderssons regering efter valet, om partierna till vänster blir störst.

Men från S hörs helt andra tongångar: Centralt placerade regeringskällor uppger att det finns en tydlig ambition från S sida att hålla MP utanför Rosenbad – och i stället bilda en regering med enbart C.

– Man kan inte gå tillbaka till en situation där MP är en bromskloss i massa frågor där det finns ett stort behov av att röra sig snabbt framåt, säger en tung S-källa.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.

Då är det inte lönt att fortsätta jobba efter 65

Yrkesgrupperna som tjänar på att jobba vidare – och de som inte gör det

Premium

Folkaktien SAS är död – tipsen till småspararna

Därför valde spararna SAS • Så kan du använda förlusten • Varningen

Premium

Alexandra Pascalidous flytt från 127 till 86 kvadrat: ”Hade inte råd att bo kvar”

Från 127 till 86 kvadrat • ”Skissade upp hur det skulle se ut”

Premium