Håkan Juholt. Foto: Riksdagen
Håkan Juholt. Foto: Riksdagen

S vill förhandla om FRA-ändringar

Publicerad
Socialdemokraterna vill förhandla om ändringar i FRA-lagen.
Det säger riksdagsledamoten Håkan Juholt (s):
- Vi är alltid beredda att diskutera hur vi ska kunna stoppa en sån här dålig lag, säger han till Expressen.se.
Vad skulle socialdemokraterna göra om regeringen vände sig till dem och ville diskutera ändringar i FRA-lagen?
– Då svarar jag att när det gäller det här är vi alltid berätta att diskutera hur vi ska kunna stoppa en sån här dålig lag. Men det har jag inte ens hört knystats om att regeringen är intresserad av, säger Håkan Juholt som bland annat är suppleant i försvarsutskottet.
Men samtal skulle kunna föras redan under sommaren inför höstens tilläggsproposition, uppger SVT Text.

Misskött frågan

Juholt menar dock att socialdemokraterna ”gång på gång sträckt ut handen” men mötts av en stängd dörr.
– Jag har upprepat under två års tid att vi är beredda att ta vårt ansvar att se till att det blir långsiktiga blocköverskridande överenskommelser.
Han menar att regeringen har misskött FRA-frågan å det grövsta.
– Det har varit fråga om en oerhörd nonchalans. Det är hemskt att vinna en omröstning med bara en handfull rösters övervikt om något så centralt som svensk underrättelsetjänst, säger han.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Expressens app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag