Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

S-toppens comeback: ”Vill gärna vända blad”

Aida Hadzialic gör politisk comeback
Foto: FREDRIK SANDBERG/TT / TT NYHETSBYRÅN

Aida Hadzialic (S) petades från posten som gymnasieminister efter att ha kört med 0,2 promille alkohol i blodet.

Nu väntas hon återvända till politiken, som socialdemokratiskt regionråd i Stockholm.

Förhoppningen är att kunna börja om på nytt.

– Jag har fått höra det här i tre år nu och vill gärna vända blad, säger Aida Hadzialic i TV4:s ”Nyhetsmorgon”. 

Det var för tre år sedan som tidigare gymnasieministern Aida Hadzialic (S) stoppades av polisen på Öresundsbron. Då hade hon varit på en konsert i Köpenhamn. I hennes blod uppmättes 0,2 promille alkohol.

I en intervju med TV4:s ”Nyhetsmorgon” beskriver Aida Hadzialic händelsen som ett ”allvarligt misstag”. 

– Jag blev tagen av situationen för jag trodde inte att jag hade gjort fel. Jag missbedömde skillnaden mellan dansk och svensk lagstiftning. När det väl konstaterades att jag hade gjort fel bestämde jag väldigt snabbt att jag skulle ta konsekvenser av det, säger hon i programmet.

Aida Hadzialic blir regionråd i Stockholm

Sedan dess har Aida Hadzialic främst lagt sin tid på företagande, utöver några mindre uppdrag för Socialdemokraterna i Stockholm och nationellt.

Men nu väntas hon alltså återvända. Det efter att ha blivit föreslagen att bli nytt förstanamn och finansborgarråd i opposition för partiet i region Stockholm. På posten efterträder hon Erika Ullberg som avgått efter att ha haft uppdraget sedan 2014.

– Olika möjligheter har kommit upp men jag har faktiskt avvaktat. Men när den här frågan kom valde jag att gå tillbaka. Jag tror mycket på urbaniseringen och Stockholms potential och det fick mig att gå tillbaka, säger Aida Hadzialic i TV4:s ”Nyhetsmorgon”.

I intervjun vill hon inte gå in på vilka andra uppdrag som erbjudits av partiet. Någon plan på att försöka återfå en roll som ministern uppger hon sig inte ha.

– Det är inte upp till mig att bedöma, säger Aida Hadzialic i programmet.