S-toppens bror kandiderar – för MP

Publicerad

Chefredaktören och debattören Kurdo Baksi, 48, har bestämt sig för att bli politiker.

Han vill nu kandidera till EU-parlamentet för Miljöpartiet.

Vad säger hans syster Nalin Pekgul – tidigare ordförande för S-kvinnorna om det?

– Hon vet inget ännu, utan får nyheten genom att läsa Expressen, skrattar Baksi.

Kurdo Baksi är mest känd för att vara stridbar debattör, bland annat i sin egen tidning Svartvitt, och för att ha ett stort kontaktnät bland politiker och andra makthavare. Många har trott att han är en hängiven socialdemokrat.

– Jag bestämde mig för att bli miljöpartist på valnatten 2010 när Sverigedemokraterna kom in i riksdagen. Det var ett misslyckande av de andra partierna. Och jag har alltid varit internationalist, säger Baksi som tror att hans syster Nalin Pekgul kommer att förstå.

"Vi lånar jorden"

Han hoppas nu kunna få hjälp av sitt stora kontaktnät med att komma ut med sina budskap för att kunna bli invald i EU-parlamentet.

– Vi lånar jorden bara en kort stund och jag känner ett stort ansvar för att lämna över jorden i gott skick till kommande generationer, inte minst till mina tvillingflickor som snart fyller ett år, säger Kurdo Baksi.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Expressens app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag