Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

S-toppen avslöjas av hemliga inspelningar

Abdo Goriya greps i närheten av sin bostad i måndags morse och häktades under torsdagen Foto: Magnus Jönsson
Säpo avlyssnade socialdemokraten Abdo Goriya, 53, som häktats misstänkt för kidnappningsförberedelser.
"För jävligt att man inte kan uppfostra sina barn som man vill", säger S-politikern i telefon till den utvisade diplomaten, enligt TV4 Nyheterna Stockholm.
S-politikern Abdo Goriya planerade att hjälpa till att kidnappa dottern till Syriens chargé d'affaires i Stockholm, enligt polisens misstankar. Diplomaten var missnöjd med dotterns val av pojkvän och då kopplades S-politikern in för att medla i konflikten.
Men Säpo avlyssnade telefonsamtalen mellan Abdo Goriya och diplomaten. De hemliga ljudupptagningarna användes i går som bevisning mot S-politikern då han häktades i Stockholms tingsrätt för stämpling till människorov.

Erbjöd sig skaffa fram bil

Enligt hemliga utskrifter som TV4 Nyheterna Stockholm tagit del framgår det att Abdo Goriya berättar för diplomaten att det är ”för jävligt att man inte kan uppfostra sina barn som man vill”.
Abdo Goriya ska sedan ha erbjudit sig att skaffa fram bil och förare åt diplomaten. När diplomatens dotter förts till Syrien skulle ”släkten ta henne i örat och hitta en lämplig person åt henne”, enligt dokumentet.
I ett annat samtal som Säpo avlyssnat ska diplomaten ha berättat för Abdo Goriya att han misshandlat sin dotter i fem till sex dagar och att hon har förbrukat hans heder.
Diplomatens dotter är fortfarande kvar i Sverige och hon har polisbeskydd, enligt TV4 Nyheterna Stockholm. Hennes far har tvingats lämna landet.

Fortsätter neka

Abdo Goriya greps i närheten av sin bostad i måndags morse och häktades under torsdagen, på sannolika skäl misstänkt för stämpling till människorov. Han fortsätter att neka till alla brottsmisstankar som riktas mot honom.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!