Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

S-toppen avskedas som vd: "Grovt illojalt"

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
S-toppen blir nu avskedad från kursgården.
Johan Lindholm är ordförande för kursgården och ordförande i Byggnads.
Foto: Knut Koivisto

En topptjänsteman inom Socialdemokraterna bjöd idrottsklubben på boende, mat och alkohol för hundratusentals kronor – på fackförbundens bekostnad.

Nu avskedas S-toppen från jobbet som vd för en kursgård efter bedrägeriuppdagandet.

"Utredningen har visat att vd:n agerat grovt illojalt", skriver kursgårdens styrelse som också har beslutat att polisanmäla tjänstemannen.

För två veckor sedan kunde Expressen berätta att en topptjänsteman inom Socialdemokraterna blivit avstängd från sitt jobb som vd på en kursgård efter misstankar om bedrägeri i hundratusenkronorsklassen.

Kursgårdens styrelse har utrett ärendet - och meddelar nu i ett pressmeddelande att man avskedar direktören.

upprätta en polisanmälan.

– Det här är naturligtvis väldigt olyckligt för alla inblandade. Jag och styrelsen har agerat snabbt och tillsatte en internutredning så snart vi fick kännedom om att oegentligheter från vd:n sida kunde misstänkas. Utredningen visade att det fanns grund för avskedande och polisanmälan. Nu får polisutredningen ha sin gång, säger styrelseordförande Johan Lindholm, tillika ordförande i Byggnads.

Bjöd på boende, mat och alkohol

Styrelsen meddelar samtidigt att man inte kommer att offentliggöra innehållet i internutredningen så länge polisen bedriver sin förundersökning.

Direktören är styrelseledamot i flera stora företag som ägs av Socialdemokraterna och är samtidigt vice styrelseordförande i en organisation med över en halv miljon medlemmar.

Anklagelserna som nu fäller direktören rör en bjudresa till kursgården där medlemmar i en idrottsförening fick gratis boende, mat och alkohol till ett värde av hundratusentals kronor. Notan föll sedan på fackförbunden. Direktören satt samtidigt i styrelsen för den aktuella idrottsföreningen.

Expressen har utan resultat sökt den avskedade direktören.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.