Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

S-toppar kräver Juholts avgång

Kan knäckas av skandalerna. Flera ledande Socialdemokrater kräver nu att partiledaren Hpkan Juholt avgår.
Flera ledande socialdemokrater vill att Håkan Juholt avgår, enligt källor till Dagens Nyheter.
Krisen växer för S-ledaren som dragit med sig hela partiet, enligt Kjell-Olof Feldt, tidigare socialdemokratisk finansminister.
- Kvar är bara ett svart hål, det är sorgligt. Och det är tveksamt om partiet kan komma tillbaka efter allt det här, säger Feldt till Expressen.
Håkan Juholts problem växer för varje dag som går. Inom partiet har flera röster höjts för att S-ledaren ska avgå under de senaste dagarna. Och kören blir allt starkare.
Enligt Dagens Nyheter förs diskussioner bland ledande socialdemokrater om att man ska utöva påtryckningar på Håkan Juholt om att han ska avgå frivilligt.

Inget förtroende kvar

Flera som DN talat med tror inte att Håkan Juholt längre har någon chans att vinna valet nästa år.
Tidigare finansministern Kjell-Olof Feldt. Foto: Roger Vikström Kjell-Olof Feldt, tidigare socialdemokratisk finansminister och vice statsminister, säger till Expressen att det som händer nu skadar hela partiet.
- Kvar är bara ett svart hål, det är sorgligt. Och det är tveksamt om partiet kan komma tillbaka efter allt det här. Det är väldigt tveksamt, säger Kjell-Olof Feldt,
Förra partisekreteraren och kulturministern Marita Ulvskog, i dag EU-parlamentariker för Socialdemokraterna, har i flera år arbetat nära Håkan Juholt. Ändå skräder hon inte orden när hon nu - för första gången - kommenterar de senaste dagarnas turer.
- Det är naturligtvis så att han har gjort fel och det är bra att han själv har varit tydlig med det och bett om ursäkt. Det finns ingen annan utväg, säger hon från kontoret i Bryssel till Expressen.

"Svårt att sia"

Ändå är Ulvskog tveksam till om svenska folket kommer att förlåta honom.
- Det är svårt att sia om framtiden.
Få vågar ännu tala öppet om Håkan Juholts avgång, men i DN tar ytterligare en kritiker bladet från munnen.
Marita Ulvskog. Foto: Huber Martina Det är Mattias Wärnsberg, oppositionsledare i Hultsfreds kommun och tidigare Juholt-fan, som nu vädrar sitt missnöje offentligt.
Han hade tidigare en Juholt-affisch på kontoret, men nu är den nedtagen.
Wärnsberg menar att Juholt borde avgå.
– Ja, det borde han tänka över – och det tror jag att han gör också.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!