Foto: Robban Andersson
 Foto: Robban Andersson

S redo att höja skatten

Publicerad
Uppdaterad
Höjda skatter väntar om Socialdemokraterna vinner valet.
Partiet vill också se en ny förmögenhetsskatt och skatt på exklusiva fastigheter.

På dagens DN-debatt skriver partiledare Mona Sahlin och Thomas Östros, att kärvare tider väntar.
- Det finns inget utrymme för vårdslösa skattesänkningar, vi sätter jobben först, skriver duon som också är kritisk mot att Moderaterna vill sänka skatterna med lånade pengar.

Om en månad

Socialdemokraterna ska presentera sin ekonomiska motion om en månad men redan i dag avslöjar partiet att höjda skatter står på programmet om partiet vinner valet.
- Ska vi klara jobben, en bra skola och utbildning kommer det att krävas ökade skatteintäkter.

Över en miljon

Partiet vill se en höjning av skatten för alla med årsinkomster runt en miljon kronor och uppåt och en ny förmögenhetsskatt. Socialdemokraterna vill också att skatten ska höjas för exklusiva fastigheter med ett marknadsvärde på mer än sex miljoner kronor. Men alla partier i oppositionen är inte lika entusiastiska över förslagen. En av de stora stötestenarna i det rödgröna samarbetet har varit förmögenhetsskatten där Miljöpartiet är emot en ny sådan skatt.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Expressens app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag