Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Bodströms känga till Morgan Johansson: ”Trumpretorik”

Thomas Bodström är kritisk till Johanssons uttalande.Foto: ANNA-KARIN NILSSON
Justitieminister Morgan Johansson.Foto: JANERIK HENRIKSSON/TT / TT NYHETSBYRÅN

”Det handlar om att bura in en efter en”, sa Morgan Johansson om gängkriminaliteten i P1 Morgon.

Nu får justitieministern kritik av tidigare S-ministern Thomas Bodström. 

– Så ska inte en minister uttala sig tycker jag. Det är Trumpretorik, säger den förre justitieministern i Mix Megapol.

De senaste dagarna har flera sprängdåd och skjutningar inträffat i Malmö och även Linköping har utsatts för gängkriminella dåd.

– Varje sån här händelse är utomordentligt allvarlig. De senaste åren har vi tagit den här utvecklingen på mycket stort allvar, sade justitieminister Morgan Johansson i P1 Morgon.

Johansson fortsatte:

– De här gängstrukturerna måste upp med rötterna, säger han. Och då finns det inga genvägar: Vi måste bura in dem en efter en.

Thomas Bodström: Trumpretorik

Uttalandet får nu den tidigare justitieministern Thomas Bodström att ryta till. I Mix Megapol säger han att det är ”Trumpretorik”.

– Jag tycker att det är synd, jag känner honom och det är en fantastisk person med ett enormt socialt patos och det känns som att han är trängd när han måste börja låta som Trump och andra och prata på det där sättet.

– Det här är en misslyckad integrationspolitik som ligger bakom. Det spelar ingen roll om man burar in för det kommer upp småbröder och andra killar hela hela tiden. Det är så här man försöker lösa brott i USA där det sitter över två miljoner människor i fängelse och ändå är det mycket farligare än Sverige, säger Thomas Bodström i radioprogrammet.