Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

S-profilen köper villa – för 31 miljoner kronor

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
Björn Rosengren har köpt en lyxvilla i Saltsjöbaden.
Foto: Gejo Foto, Sweden
Michael Wolf, vd för Swedbank, blir Björn Rosengrens nya granne.
Foto: David Sica
Även Christer Gardell trivs i Saltsjöbaden.
Foto: Cornelia Nordström

31 miljoner kronor.

Så mycket kostade S-profilen Björn Rosengrens nya lyxvilla i Saltsjöbaden, uppger Dagens Industri.

Området i Nacka förknippas med flera näringslivstoppar.

Den tidigare näringsministern för Socialdemokraterna, Björn Rosengrens nya lyxvilla beskrivs av mäklaren som ett "drömhus" för den arkitekturintresserade. Men smakar det så kostar det. Prislappen på villan i Stockholmsförorten Saltsjöbaden – som sägs vara i toppskick med egen brygga och utsikt över Baggensfjärden – låg på 31 miljoner kronor, skriver Dagens Industri.

– Det är vad det kostar, säger Björn Rosengren till tidningen.

Stor tomt

Villan byggdes på 1960-talet men totalrenoverades 2003. Det 300 kvadratmeter stora huset har också en tomt på nästan 1 700 kvadratmeter med brygga och utsikt över Baggensfjärden. För Dagens Industri säger S-profilen att han har seglat mycket och att det är som att komma hem.

Utöver villan i Saltsjöbaden har Rosengren även köpt ett hus i Strängnäs där han driver en färghandel tillsammans med sin fru. Innan dess har han däremot sålt sin herrgård på Arnö för 11 miljoner och även sin lägenhet i Gamla stan.

– Alla i min ålder som har villor i förorterna säljer och flyttar till stan. Jag gör tvärtom, säger Björn Rosengren till Dagens industi.

Flera näringslivskändisar som Swedbank-vd:n Michael Wolf och riskkapitalisten Christer Gardell är förknippade med Saltsjöbaden.

Rosengren var med  fackman

Björn Rosengren var näringsminister för Socialdemokraterna 1998-2002. Han var ordförande i SKTF (Sveriges kommunaltjänstemannaförbund) mellan 1976 och 1982 samt för TCO (Tjänstemännens centralorganisation) mellan 1982 och 1994. Rosengren är i dag vice ordförande för norsk-svenska handelskammaren som har i uppdrag att locka norska investerare till Sverige.

Han har även varit landshövding i Norrbottens län och har två gånger valts till "Årets norrbottning".

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.