Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

S-profilen Göran Greider drabbad av blodcancer

S-profilen Göran Greider drabbad av blodcancer, berättar att cancern upptäcktes ”tre veckor före döden”.
S-profilen Göran Greider berättar för Dala-Demokraten att han drabbats av blodcancer.
Foto: ANNA-KARIN NILSSON

S-profilen Göran Greider har drabbats av aggressiv blodcancer.

Han berättar att cancern upptäcktes ”tre veckor före döden”.

– Det blir lite av en existentiell smäll, säger Greider. 

Göran Greider, Dala-demokratens chefredaktör och ledarskribent, berättar att han varit sjuk till och från sedan mars 2020. Han fick lunginflammation och behövde vård.

Vid nyår kom slutligen beskedet att han har en aggressiv form av blodcancer och enligt Greider hade han varit död inom tre veckor om den inte upptäckts. Göran Greider skrev själv i en krönika i Dagens ETC om beskedet.

– Jag frågade en läkare, vad hade hänt om jag inte fått behandling? Då hade du varit död. Det är som ett knytnävsslag i mellangärdet. Men när jag tänker på det rationellt så inser jag att de haft koll. Det är ständiga blodprover och så. Men ändå hoppar man till, säger han till Expressen.

För Dala-Demokraten berättar han att cancern upptäcktes ”tre veckor före döden”.

”Blir knockad” 

S-profilen är en tungviktare som debattör, inom sitt område, och kommenterar ofta politiska händelser, som Dan Eliassons resa till Kanarieöarna. Att hans åsikter efterfrågas är en av anledningarna till att han nu vill berätta om sin sjukdomstid.

Göran Greider har varit inlagd på Karolinska universitetssjukhuset i Stockholm. Under onsdagen skrevs han ut och kommer att vårdas i hemmet, behandlingen kommer att pågå fram till juli.

– Jag har ju en god prognos, men man vet aldrig. Det blir lite av en existentiell smäll. Men jag är vid gott mod och kommer att jobba. Det är tur att jag inte är grävmaskinist. Jag kan fortfarande skriva, förutom när jag genomgår de här cellbehandlingarna. Då blir man rätt knockad.

Se också:

Antalet drabbade ökar varje år.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.