S-politikern hotade Reinfeldt på Facebook

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.

Landstingsrådet Denise Norström, S, skrev på Facebook att hon ville skjuta Fredrik Reinfeldt, skriver VLT.

Uttalandet har nu tagits bort och Norström medger att det var olämpligt.

– Jag kan inte annat än att göra en pudel, säger hon.

Denise Norström, Västmanlands landstingsstyrelses ordförande, skrev en rad olämpliga kommentarer om statsminister Fredrik Reinfeldt på måndagen.

Norström klagade på Facebook på att hon fått samtal av en försäljare som ville sälja försäkringar för inkomstbortfall vid cancersjukdom.

I en diskussion med en vän om hur Sverige utvecklats sedan Fredrik Reinfeldt och den borgerliga alliansen tog över 2006 skrev hon enligt VLT:

"Tack och lov har jag vuxit till mig så jag sköt inte pianisten utan tänker dräpa kompositören."

"Skjut kompositören. Den där hingsten vi har ...", fick hon då till svar av sin kompis som syftade på Fredrik Reinfeldt och hans uppmärksammade uttalande då han jämförde sig med en stridshingst.

"Ja det kan du ge dig på att jag tänker, funderar på om jag ska göra honom till valack först innan skottet kommer", svarade Denise Norström då enligt VLT.

"Inte lämpligt"

Efter att VLT uppmärksammat Facebookinlägget tog Norström bort det.

– Det här är naturligtvis inte okej att den här leken med ord kommer i ett sammanhang som sen är kopplat till annat. Men att jag på något sätt skulle ha hotat statsministern, nej, säger Norström till Expressen.se och fortsätter:

– Det är klart att det inte är lämpligt.

Olle Thorell, distriktsordförande för Socialdemokraterna i Västmanland, har kontaktat Norström om inlägget.

– Jag tycker att det är ett synnerligen olämpligt sätt att uttrycka sig på oavsett vem det är man skriver om. Jag har besviken på henne och hon ångrar sig djupt, säger han men understryker att han fortfarande har förtroende för Norström som landstingsråd.

Fredrik Reinfeldts pressekreterare Roberta Alenius säger att de väljer att inte kommentera uttalandet.

– Det får stå för henne, säger hon.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.