Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Interna kritiken – S-politiker vill byta ut Löfven

Efter att Stefan Löfven meddelat att han ställer upp för omval som partiordförande har röster höjts med krav på hans avgång.
Foto: HENRIK MONTGOMERY/TT / TT NYHETSBYRÅN

Företrädare inom Socialdemokraterna i Skånedistriktet vill byta ut Stefan Löfven före nästa val, skriver Aftonbladet.

– Stefan Löfven har gjort ett bra arbete, men allt har sin tid och nu är det dags att ta ett kliv vidare, säger oppositionsrådet Cecilia Magnusson-Svärd (S) i Ystad, till tidningen.

Statsministern har tidigare gått ut och sagt att han vill fortsätta leda Socialdemokraterna i nästa valrörelse. Men Stefan Löfven har inte stöd från alla håll. Bland annat gick kommunalrådet i Malmö, Anders Rubin, ut och sa att partiet behöver en ny partiledare, rapporterade Aftonbladet.

Nu har fler S-politiker berättat för tidningen om sina delade uppfattningar med Anders Rubin.

Socialdemokraternas ordförande i Höör, Maria Boström Limbrén, säger att partiet behöver någon som kan ta ett steg vid sidan av Januariavtalet, och att det gärna får vara en kvinna.

– Ska Löfven sitta kvar så behöver han tuffa till sig, säger hon till Aftonbladet.

Oppositionsrådet i Ystad, Cecilia Magnusson-Svärd, vill också hon byta ut Löfven till nästa valrörelse, men tycker samtidigt att han gjort ett bra jobb. 

 

”Det viktiga är politiken”

– Löfven är en skicklig förhandlare och har skött detta mycket bra. Men vi måste lyssna på våra medlemmar och vi måste lyssna på våra väljare. Det skulle vara bra med ett nytt namn, en uppfräschning, säger Fatmir Azemi, oppositionsråd i Landskrona, som håller med om ett byte av partiledare men vill se det efter nästa val, till tidningen.

Samtidigt anser flera S-politiker i Skåne att politiken är viktigare att prata om än partiledarfrågan.

– Det viktiga är politiken, snarare än vilka ansikten vi har utåt, säger Roland Wiking, ordförande i Sjöbo, till Aftonbladet.

Kommunalrådet i Falkenberg, Per Svensson, vill att partiet tydligare lyfter fram sin egen politik, där även regeringsministrarna har ett ansvar.

Se senaste avsnittet av Bara Nyheter:

Bara Nyheter 17 februari.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.