S-politiker kräver hårdare linje mot Israel

Publicerad
Uppdaterad
Riksdagsledamoten Mariam Osman Sherifay (s) vill att Sverige ska skärpa handelspolitiken mot Israel för att driva fram en fredsuppgörelse med den palestinska myndigheten, på sikt kanske införa sanktioner.
- Någonstans måste man börja. EU:s handelsavtal med Israel är förmånligt. Sverige har agerat vad gäller Sydafrika. Jag ser paralleller där. När fredsälskande länder som Sverige agerat har det haft effekt, säger Mariam Osman Sherifay. Hon är kritisk mot att Israel i praktiken inte arbetar för en fredlig tvåstatslösning. Hon är också kritisk till att EU och Sverige inte att satt tillräcklig press på Israel. Den socialdemokratiska regeringen har drivit en mer Israelpositiv linje de senaste åren och den har inte främjat en lösning. - Jag har varit mycket missnöjd och det har jag sagt internt. Israel fängslar personer under 18 år och en ung svensk fredsaktivist misshandlades av israeler för en tid sedan, enligt Osman Sherifay. Men hon ställer även krav på palestinierna. Myndigheten måste få kontroll över området och Hamas lägga ner vapnen
Expressen.se/TT

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Expressens app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag