Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

S och MP fick sina partilokaler förstörda

<p>"Vi har polisanmält händelsen och det pågår en utredning, säger Henrik Karlsson, pressperson på Miljöpartiet om skadegörelsen.<br></p>
Foto: Läsarbild
<p>Fönstret till Socialdemokraternas lokaler.</p>
Foto: Läsarbild

Både Socialdemokraterna och Miljöpartiet möttes på lördagsmorgonen av krossade fönster till sina respektive partilokaler.

– Polisen vet inte om det är skadegörelse gjort med stenar eller luftburet vapen, säger Ulrika Sandberg, första ombudsman för Socialdemokraterna i Örebro län.

Under natten till lördag utsattes Socialdemokraternas och Mijöpartiets partilokaler i Örebro för skadegörelse.

På sin Facebooksida skriver Socialdemokraterna att "skadegörelsen har politiska förtecken och riktar sig mot oss som parti. Det är förstås en oroande samhällsutveckling när man utsätter demokratiska föreningar på det sättet i stället för att föra aktiva samtal".

– Det är klotter på två av våra skyltfönster och de tre andra har blivit krossade, men polisen vet inte om det är skadegörelse gjort med stenar eller luftburet vapen, säger Ulrika Sandberg, första ombudsman för Socialdemokraterna i Örebro län.

"En del skadegörelse"

Sandberg vill inte spekulera i varför deras lokal utsattes och det finns ännu ingen misstänkt.

– Men vi vet att vi och Miljöpartiet utsattes på samma sätt och det gjorde inte de andra partierna.

Miljöpartiets fönster vandaliserades på liknande sätt.

– Det är en del skadegörelse och vandalisering, men vi har polisanmält händelsen och det pågår en utredning, säger Henrik Karlsson, pressperson på Miljöpartiet och fortsätter:

– Jag vill inte spekulera i något men analysen är att det skedde i samband med Parisattentaten och av ilska mot partierna.

Polisen bekräftar händelsen.

– Det är någon som har klottrat med politiskt laddade budskap och som stör sig på partierna, säger Erik Hiding. vakthavande befäl på Polisen i Örebro.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.