Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

S och M drabbar samman – i debatt om gängvåldet

Justitieminister Morgan Johansson.
Foto: HENRIK MONTGOMERY/TT / TT NYHETSBYRÅN
Moderaternas partiledare Ulf Kristersson.
Foto: HENRIK MONTGOMERY/TT / TT NYHETSBYRÅN

Gängkriminaliteten dominerar det politiska samtalet.

I ett extrainsatt fördjupningsprogram om gängvåldets samhällspåverkan möts justitieminister Morgan Johansson och Moderaternas partiledare Ulf Kristersson i en debatt.

- För oss är det oerhört viktigt att fånga upp debatterna och gräva djupare i de mest diskuterade frågorna just nu och det gör vi genom att bland annat bjuda in politiker och makthavare, säger Bella Levy, chef Expressen TV.

Hur ska gängkriminaliteten bekämpas? 

Den frågan dominerar för närvarande det politiska samtalet i Sverige, inte minst efter att biträdande rikspolischefen Mats Löfving i Sveriges Radio Ekot gick ut och slog fast att 40 kriminella släktbaserade nätverk har kommit till Sverige med syfte att organisera kriminalitet.

Expressen TV samlar därför flera tunga gäster för ett direktsänt fördjupningsprogram under en timme på torsdag mellan klockan 15.00 och 16.00. 

- Vi vill att våra tittare ska känna sig trygga i att det är hos oss de kommer att få svar eller förklaring kring de mest brinnande frågorna i vårt samhälle just nu, säger Bella Levy.

Debatt mellan Morgan Johansson och Ulf Kristersson

Huvudnumret under sändningen är debatten mellan justitieminister Morgan Johansson, S, och moderaternas partiledare Ulf Kristersson.

- Efter succén med ”Fem dagar om framtiden” känns det roligt att direkt kunna erbjuda en tung debatt om den i särklass hetaste politiska frågan just nu. Gängvåldet lär prägla det politiska samtalet under hela hösten och kanske resten av mandatperioden, säger Christofer Brask, Expressens politik- och samhällschef.

Han tillägger:

– I Expressens satsning på att vara bäst på politik är den här typen av tv-debatter, som torsdagens mellan justitieministern och moderatledaren, en viktig pusselbit. Det kommer att märkas under hösten.

I sändningen intervjuas också Rikspolischef Anders Thornberg och Kristdemokraternas partiledare Ebba Busch. 

Rikspolischef Anders Thornberg intervjuas i sändningen.
Foto: MAXIM THORE / BILDBYRÅN
Ebba Busch, partiledare KD.
Foto: OLLE SPORRONG

Tittaren kommer också ta del av starka reportage från Expressen TV:s Lisah Silfwer samt analyser av kriminalreporter Fredrik Sjöshult och politikkommentator Viktor Barth-Kron. 

Sändningen leds av programledaren Niklas Svensson.

Expressen TV:s Lisah Silfwer och Niklas Svensson.
Foto: SVEN LINDWALL

SÅ SER DU EXPRESSEN TV

Ladda ner appen – gratis

Ladda ner Expressen app gratis. Expressens desktop-, mobil-sajter och appar visar nyhets-kanalen.


APPLE TV

Ladda ner Expressen TV:s app gratis och se nyhetskanalen.


Boxer

Har du Boxer som operatör kan du se Expressen TV via smartboxen som är upp-kopplad mot internet samt Boxer TV Hub. Kanalplats 43. Det går också att se kanalerna på digitala plattformen Boxer Play (både webb och appar, Chrome cast och Airplay).


Comhem

Landets största tv-operatör, distribuerar Expressen TV i alla digital-tv boxar som klarar HD som Com Hems gamla tv-boxar, Tivo-boxen samt Com Hem TV Hub. Kanalplats 43. Det går också att se kanalerna på digitala plattformen Com Hem Play (både webb och appar, Chrome cast och Airplay).

FÖRDJUPNINGSPROGRAM OM GÄNGVÅLDET - HÅLLTIDERNA:

15.00-15.15: Reportage om gängvåldet och dess samhällspåverkan av Expressen TV:s Lisah Silfwer. Expressens kriminalkrönikör Fredrik Sjöshult gästar också sändningen.


15.15-15.40: Niklas Svensson intervjuar bland andra Ebba Busch, partiledare KD, rikspolischefen Anders Thornberg samt advokat Thomas Bodström.


15.40-16.00: Debatt i studion mellan justitieminister Morgan Johansson, S, och Ulf Kristersson, partiledare, M.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.