Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

S når rekordhöjder i senaste opinionen

Som ledare för det största oppositionspartiet har Magdalena Andersson varit verbal i sin kritik mot den sittande regeringen. Inte minst i en debatt i riksdagen för ett par veckor sedan.
Magdalena Andersson, partiledare för Socialdemokraterna.
Foto: TIM ARO/TT / TT NYHETSBYRÅN

Med en ökning på nästan 4 procentenheter får Socialdemokraterna 34 procent av rösterna i den senaste opinionsmätningen från DN/Ipsos.

För partiet innebär det högst stöd på åtta år.

Enligt den senaste opinionsmätningen från DN/Ipsos når Socialdemokraterna hela 34 procent. Det är en ökning på nästan tre procentenheter jämfört med föregående månad – och närmare 4 procentenheter jämfört med valet. För Socialdemokraterna innebär siffrorna det högsta stödet sedan 2015.

Enligt mätningen är det för Liberalerna som det gått tuffast, de hamnar med 3 procentenheter under riksdagsspärren. Och det är till Socialdemokraterna som större delen av väljarna har vänt sig.

Partierna som ingår i den Ulf Kristersson-ledda regeringen tappar i stället drygt 4 procent av sitt stöd. För Sverigedemokraterna ser siffrorna särskilt dystra ut. De går ungefär 2 procentenheter ner till 19 procent, och tappar de flesta väljarna till Moderaterna.

Resultatet från mätningen

Föregående månad (oktober) i parantes.

Vänsterpartiet: 8 procent (7)

Socialdemokraterna: 34 procent (31)

Miljöpartiet: 5 procent (4)

Centerpartiet: 6 procent (7)

Liberalerna: 3 procent (4)

Moderaterna: 19 procent (21)

Kristdemokraterna: 4 procent (5)

Sverigedemokraterna: 19 procent (21)


Mätningen är utförd av Ipsos på uppdrag av DN. Under perioden 15-28 november har 1631 personer besvarat frågan: ”Om det var val till riksdagen i dag, vilket parti skulle du då rösta på?”.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.