S lovar kommunerna 18 miljarder

Publicerad
Uppdaterad
Kommunerna tillförs 18 miljarder kronor mer än vad regeringen utlovat i Socialdemokraternas skuggbudget.
Under 2010–2012 utlovar partiet fem miljarder kronor i sysselsättningsstöd, tre miljarder kronor till sjukvården respektive skolan samt ytterligare sju miljarder kronor riktat stöd till bland annat ett traineeprogram för att stimulera kommunerna att anställa unga, skriver S-ledaren Mona Sahlin och partiets ekonomiske talesman Thomas Östros på DN-debatt.
Partiet lovar högre skatter för höginkomsttagare och pekar på att de med årsinkomster på över en miljon inte behöver jobbskatteavdrag.

Vill sänka skatten för pensionärerna

Tidigare har framkommit att S i sin budgetmotion som presenteras på tisdagen vill sänka skatten för pensionärerna med tre miljarder kronor mer än vad regeringen föreslagit.
Ett annat förslag i skuggbudgeten gör det möjligt att stanna hemma med sitt tonårsbarn och föräldrar ska kunna ta ut sin föräldraledighet fram tills barnet fyller 16 år i stället för dagens 8 år.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


centerpartiet

Läs fler nyheter i Expressens app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag