Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

S-ledarens strategi för att kunna vinna valet

Foto: Jan Wiriden

Här är Socialdemokraternas strategi för att vinna valet.

Jobbfrågan ska prioriteras över alla andra, uppger Dagens Nyheter.

"Full sysselsättning är vår övergripande politiska prioritering", står det i ett prioriteringsdokument från partistyrelsen som DN tagit del av.

Vilka har bäst arbetsmarknadspolitik?

Att jobben står i fokus i svensk politik är knappast en nyhet och Socialdemokraterna gör allt de kan för att utmana regeringspartierna på området.

Stefan Löfven har tidigare betonat hur viktig frågan är för partiet. Nu tar man det hela ett steg till när man säger att jobben ska överordnas alla andra politiska frågor.

I en portalparagraf i det prioriteringsdokument som partistyrelsen vill att kongressombuden godkänner i april står det bland annat, enligt Dagens Nyheter:

"Full sysselsättning är vår övergripande politiska prioritering".

– Nu tar vi det här till kongressen, att om vi kommer till makten ska sysselsättningen vara nyckelfrågan som vi ska starta med direkt, säger Stefan Löfven till Dagens Nyheter.

Offentliga upphandlingar

Konkret ska det bland annat innebära att alla offentliga upphandlingar ska användas för att ordna jobb till arbetslösa genom att ett villkor för att få kontraktet ska vara att en viss procent av de anställda ska komma från en viss pool hos arbetsförmedlingen med arbetslösa, funktionshindrade och andra personer med speciella förutsättningar, skriver DN.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.