Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

S-ledaren tar bort sin kommentar

"Israel måste respektera internationell rätt, men har självfallet rätt att försvara sig", skriver Löfven bland annat i sitt inlägg på Facebook.
Foto: Facebook
Stefan Löfvens, S, kommentar på Facebook om utvecklingen på Gazaremsan har väckt starka reaktioner.
Foto: Henrik Montgomery / Tt

Stefan Löfven har plockat bort sitt omdebatterade inlägg om Israel och Palestina-konflikten.

– Det blev ohållbart med alla hotfulla kommentarer, säger Erik Nises, Löfvens pressekreterare.

Stefan Löfven tog under onsdagen bort den Facebook-kommentar som vållat till stor debatt de senaste dagarna.  I inlägget kommenterade S-ledaren utvecklingen i konflikten mellan Israel och Hamas.

Sedan S-ledaren publicerade inlägget i lördags har tusentals personer gått in och kommenterat uttalandet. Enligt Erik Nises, Stefan Löfvens pressekreterare, har flera av kommentarerna haft en aggressiv ton och innehållit hot.

– Det tog för mycket kraft av personal på kansliet att moderera, eftersom det var så mycket hot och otrevligheter. Vi vill inte att någon av våra sidor blir ett forum för verbala påhopp eller hot. Därför blev vi tvungna att ta bort inlägget, säger han.

Stefan Löfven står precis som i måndags fast vid innehållet i uttalandet. Inlägget går fortfarande att läsa via Socialdemokraternas hemsida, men där finns det inte någon kommentarfunktion.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.